"Dujotekana", kaip skaidri bendrovė, nusprendė aktyviau dalyvauti asocijuotų struktūrų veikloje", - Eltai sakė "Dujotekaną" atstovaujančios viešųjų ryšių bendrovės "Publicum" vadovas Ričardas Jarmalavičius.

Pasak jo, "Dujotekana" turi tik 14 darbuotojų ir pagal šį kriterijų yra smulki įmonė.

"Mes klausėme, kokia jų motyvacija, ir gavome atsakymą, kad jie siekia skaidriai dalyvauti lobizmo procese. Tai skatina ir Vyriausybė, programoje numačiusi įteisinti lygiavertį asocijuotų struktūrų dalyvavimą rengiant teisės aktus", - Eltai sakė LVDK vadovas Danas Arlauskas.

Jis patvirtino, kad LVDK teiks pasiūlymus, kai bus atnaujintas Gamtinių dujų įstatymo pataisų svarstymas. Šį įstatymą svarstant Seime kilo daug batalijų tarp šilumos ir dujų tiekėjų.

Vyriausybė kartu su tuometiniu ūkio ministru Viktoru Uspaskichu siūlė suteikti Vyriausybei teisę riboti perpardavinėtojų pelno maržą, jei ji nepagrįstai didelė. Manoma, kad tai apkarpytų "Dujotekanos" pelną, nes bendrovė nemažai atvejų dujas pardavinėjo su 25 proc. siekiančia pelno marža.

"Dujotekanos" atstovų tvirtinimu, šiuo metu pelno maržos yra smukusios maždaug iki 15 proc., nes pakilo iš "Gazprom" gaunamų dujų kaina.

Viena iš Seimo komisijų yra nustačiusi, kad LVDK protegavęs V. Uspaskichas yra patekęs į interesų konfliktą. Anksčiau iš dujų verslo išstumtas bei LVDK vadovavęs V. Uspaskichas yra ne kartą kaltinęs "Dujotekaną". Vieną iš "Dujotekanos" akcininkų V. Uspaskichas jau po atsistatydinimo apkaltino "sąmokslu".

Pasak spaudos, pernai "Dujotekana" pasiekė 299,783 mln. litų apyvartą - 41,7 proc. mažesnę nei 2003-iaisiais (514,616 mln. litų). 2003 metais įmonės ikimokestinis pelnas siekė 55,8 mln. litų.

Anksčiau skelbta, kad 2004-aisiais "Dujotekana" importavo 1,02 mlrd. kubinių metrų Rusijos koncerno "Gazprom" tiekiamų dujų, arba 40 proc. mažiau nei 2003-iaisiais (1,7 mlrd. kubinių metrų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją