Baltarusijos banko „Alfa-Bank“ duomenimis, nuo 2015 m. lapkričio iki 2016 m. sausio rusų klientų indėlių kiekis pasiekė 17 proc., lyginant su 9 proc. ankstesnius devynis mėnesių, informuoja newsru.com.

Analogiška situacija pastebima kituose rusų bankų dukteriniuose bankuose. „Belgazprombanke“ (antrinis „Gazprombanko“ bankas) leidiniui pranešė, kad per pastaruosius tris mėnesius rusų įnešti indėliai banke sudarė 30 proc., o visas banko portfelis padidėjo 18 proc.

Ne rezidentų indėlininkų indėlių gausėjimą nuo 2015 m. antros pusės patvirtino ir „BPS-Sberbanke“ (Rusijos „Sberbanko“ antrinis bankas). Ten užfiksavo „nuolatinį nuosaikų didėjimą nuo 2015 m. antros pusės“.

Maksimalus indėlių doleriais ir eurais pajamingumas „Alfa-Banke“ (Baltarusija), „BPS-Sberbanke“, banke VTB (Baltarusija) ir „Belgazprombanke“ šiuo metu sudaro 5 proc. už dvejų metų terminuotus indėlius.

Pagrindiniuose Rusijos bankuose už dvejiems metams padėtą indėlį mokamos 2,5 proc. metinės palūkanos

Pasirinkimas dukterinių bankų naudai visiškai suprantamas. Indėlis į nepriklausomus Baltarusijos bankus rusams atrodo rizikingesnis, susijęs su Baltarusijos ekonomikos rizika, na o rusų antriniai bankai kelia didesnį pasitikėjimą.

Papildomu stimulu tapo vietos garantuotų indėlių grąžinimo sistema.

Pagrindinis jos skirtumas nuo Rusijos – draudimo dydžio ribų nebuvimas (Rusijoje kompensacija ne didesnė nei 1,4 mln. rublių) ir kompensacijos indėlio valiuta išmokėjimas (Rusijoje praktikuojamas priverstinis konvertavimas į rublius pagal banko licencijos atšaukimo datą).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)