Tuo metu kai kurie pardavėjai nusprendė paskatinti šio gamintojo batonėlių pardavimą.

Vilnietė Gintarė pasakojo mačiusi nuolaidą degalinių tinkle „Statoil“ „Mars“ ir „Snickers“ šokoladukams.

„Taigi su malonumu nusipirkome atpigintų batonėlių. Su drauge dar pajuokavome, kad reikia pirkti, nes greitai nebeliks. Po to paskaičiau straipsnius ir pamačiau, kad mano pirktieji nebuvo tie, kurie atšaukti iš prekybos“, DELFI džiaugėsi mergina.

Bendrovės „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ marketingo ir komunikacijos vadovė Indrė Česūnienė patvirtino, kad įmonės degalinėse kai kurie bendrovės „Mars“ saldumynai parduodami su nuolaida. Tačiau tai esą neturi nieko bendro su žinia apie kai kurios produkcijos atšaukimą.

„Nuolaidos taikomos, nes turime tokį pasiūlymą mūsų lojalumo programos nariams. Bet tai nesusijęs su tuo, kas dabar vyksta su „Snickers“ produkcija. Ta nuolaida galioja jau nuo sausio 21 d.”, – patikino I. Česūnienė.

Kita DELFI skaitytoja pasidalino nuotrauka iš „Vynotekos“ parduotuvės, kurioje matyti, kad „Snickers“ saldainiai parduodami su nemaža nuolaida – po 2,99 euro vietoj beveik 6 eurų už kilogramą.

„Mačiau kelis žmones su maišeliais, kuriuose buvo šie saldainiai. Negaliu teigti, kad dėl jų atėjo, bet matyti, kad aktyviai perka“, pasakojo ji.

„Vynotekos“ parduotuves valdančios bendrovės „Gelsva“ atstovė Jurgita Kasakaitė patvirtino, kad nuolaidos „Snickers“ saldainiams yra taikomos.

„Šios akcijos buvo suplanuotos iš anksto ir vykdomos pagal planą. Gavę duomenis apie tai, kokių partijų prekės turi kokybės problemų mes nedelsdami patikrinome turimus prekių likučius sandėlyje ir mūsų parduotuvėse. Nustatėme, kad nurodytų galiojimų datų prekės mums nebuvo pristatytos“, – pakomentavo ji.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) vykdydama skubų tyrimą nustatė, kad įvairiose prekybos vietose visoje Lietuvoje pirminiais duomenimis buvo išplatinta 17 t galimai nesaugių saldumynų.

Kaip skelbia VMVT, iš rinkos atšaukiami:

- „Snickers“ batonėliai, supakuoti po keturis. Tinkamumo vartoti terminas – 2016 07 10.

- „Snickers miniatures“ saldainiai. Tinkamumo vartoti terminai – 2016 07 17, 2016 08 07.

Šių saldumynų Lietuvos prekybos vietose turi nelikti iki ketvirtadienio ryto.

DELFI primena, kad Jungtinėse Valstijose įsikūrusi šokoladukų „Mars" bei „Snickers" gamintoja antradienį pranešė atšaukianti savo produkciją Vokietijos ir dar 54 šalyse, skelbia BBC.

Tokio žingsnio buvo imtasi dėl šokoladukuose aptikto plastiko. Atšaukiami saldainiai „Mars", „Snickers", „Milky Way Minis" bei „Milky Way Miniatures", taip pat kai kurie saldainių rinkiniai „Celebrations".

Kaip skelbiama, Lietuvoje į parduotuves pateko tik atšaukti iš prekybos „Snickers".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)