„Coco“ („contingent convertible bonds“) bus paversti į akcijas, jei bankai susidurs su sunkumais, rašo BBC.

Pernai Europos bankai surinko apie 45 mlrd. iš vertybinių popierių. 2016 m. vertybinių popierių neišleista, informuoja kompanija „Dealogic“, nes didesni investuotojai baiminasi investuoti į bankus.

Praėjusią savaitę Europos Centrinio banko prezidentas Mario Draghis stengėsi išsklaidyti baimes, kad bankams nepakaks kapitalo įveikti dar vieną finansinę krizę.

„Coco“ vertybiniai popieriai laikomi rizikingesniais už tradicinius bankų vertybinius popierius, nes skolintojams suteikiama mažiau saugumo garantijų.

Finansų konsultantas, buvęs „Lehman Brothers“ vadovas Lawrence‘as McDonaldas parašė socialiniame tinklalapyje „Twitter“: „Europos bankų „Coco“ vertybinių popierių pardavimai 2016 m.: 0 mlrd. eurų, 2015 m.: 45 mlrd. eurų, 2014 m.: 46 mlrd. eurų, 2013 m.: 27 mlrd. eurų; 2012 m.: 5 mlrd. eurų.“

Anot „Dealogic“, šiemet bankai planavo išleisti „Coco“ vertybinių popierių už 40 mlrd. eurų.
Bankai susidūrė su finansine spraga, o analitikai įspėja, kad Europos bankai turi ieškoti išeities, didėjant išlaidoms ir lėtėjant pelno gavimui.

Bankų rezultatai

Trys didžiausi JK bankai – HSBC, „Lloyds“ ir „Royal Bank of Scotland“ šią savaitę praneš apie pernai metų rezultatus.

Analitikų prognozės brangs visiems trims bankams, iš dalies dėl JK bankų mokesčio ir didelių mokesčių nuo neparduoto kredito apsaugos draudimo (angl. Payment Protection Insurance).

Spėjama, kad šį ketvirtadienį pateikdamas rezultatus Britanijos bankas „Standard Chartered“ praneš apie finansinius nuostolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)