„Patirti nuotykį skriejant ledrogėmis Kuršių marių ledu bei pakaukšėti į vandenyje skendinčios lentos galą, sekant dabartines orų prognozes, šį kartą nepavyks, tačiau siūlome susipažinti su „bumbinimo" galia, dalyvauti virtualiame ture po žiemos papuoštą Neringą, įsigyti žuvies, išsimaudyti pirtyje, dalyvauti žūklės varžybose bei pramogauti Kuršių nerijos kraštovaizdžio apsuptyje", - sako renginį organizuojančio Nidos kultūros ir turizmo centro „Agila" direktorė Edita Lubickaitė.

Jau nuo penktadienio kavinės ir restoranai Neringos lankytojams siūlys ypatingą šventinį meniu „Stintapūkio keliu". Šeštadienį veiks „Stintapūkio" gardumynų alėja - čia prekybininkai keps, spirgins ir čirškins agurkais kvepiančias stintas bei, žinoma, kitus gardumynus iš žuvų.

Sportinį azartą bus galima patirti žūklės varžybose, kuriose laimikį vilios įvairiausio „kalibro" žvejai iš visos Lietuvos.

Dėl atšilusių orų šiemet lankytojai negalės išbandyti poledinės baidomosios žvejybos būdo - bumbinimo. Tačiau pažiūrėti, kaip tai yra daroma, jie galės žvejo etnografinėje sodyboje, kurioje taip pat veiks lauko paroda iš muziejaus fondų „Poledyninė žūklė Kuršių mariose".

Penktadienį Nidos kultūros ir turizmo centre „Agila" bus rodomas spektaklis apie Vytautą Kernagį „Baltas sodininkas", šeštadienį „Stintapūkio" lankytojai čia galės pasigrožėti uostamiesčio menininko Lino Kutavičiaus menine šviesos instaliacija.

Sykiu lauko scenoje skambės Neringos bei Klaipėdos kapelų „Mingė", „Martvežiai" ir „Joldija" atliekamos dainos, žuvininkų papročius pristatys folkloro ansamblis "Giedružė".

Čia taip pat vyks edukacinis užsiėmimas „Ką sužinosi, ant kupros nenešiosi", o mėgstantys aktyvesnį laisvalaikio praleidimo būdą bus kviečiami dalyvauti linksmose sportinėse rungtyse "Lovoj gulėdamas, žuvies nesugausi". Šventės lankytojai taip pat bus kviečiami į „Agilą" smagiai pavakaroti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)