Buvęs naftos bendrovės vadovas teigia neturintis 34 mln. dolerių (apytikriai 30,45 mln. EUR), kuriuos teismo nutarimu privalo sumokėti savo buvusiai žmonai santuokos nutraukimo susitarimo pagrindu.

Vien liepos mėnesį 48 m. naftos magnatas, kaip teigiama, išleido 9 tūkst. dolerių (apytikriai 8 tūkst. EUR) „Nikki Beach“ klube, 4 tūkst. dolerių (apytikriai 3,6 tūkst. EUR) „Christian Dior“ mados namuose ir 10 tūkst. dolerių (apytikriai 9 tūkst. EUR) jachtų bendrovėje, teigiama teismo dokumentuose.

Taip pat pranešama, kad 29 m. Inga savo vyro „Visa“ kortele atsiskaitė už viešnagę „Le Bristol“ viešbutyje Paryžiuje, kur sumokėjo 9 tūkst. dolerių (apytikriai 8 tūkst. EUR).

Be to, teismo dokumentuose rašoma, kad pernai – iškart po to, kai baigėsi teismo procesas – T. Kozelis Ingai pervedė 1,5 mln. dolerių (apytikriai 1,34 mln. EUR).

T. Kozeliui priklauso 600 tūkst. dolerių (apytikriai 537,3 tūkst. EUR) vertės „Ferrari“ ir 150 tūkst. dolerių (apytikriai 134,3 tūkst. EUR) vertės „Mercedes“ automobiliai, o jo naujoji žmona važinėja „Bentley“ automobiliu.

„Jis gyvena prabangų gyvenimą, – praėjusį mėnesį Floridoje įvykusiame teismo posėdyje pasakė A. Kozel advokatas Jeffrey Fisheris. – Yra žinoma, kad visai neseniai jis buvo Paryžiuje ir pirko savo žmonai naujų aukštosios mados drabužių. “

Inga Kozel

Tačiau kai J. Fisheris paklausė T. Kozelio, kodėl jis nesumokėjo savo pirmajai žmonai, šis atsakė: „Neturiu tiek pinigų.“

Sužinojusi apie T. Kozelio išlaidavimą, Sarasotos apygardos teisėja Nancy Donnellan nurodė jam įsileisti savo buvusią žmoną į savo prabangius, 12,7 mln. dolerių (apytikriai 11,37 mln. EUR) vertės apartamentus, esančius Niujorko Čelsio Walker Tower rajone.

A. Kozel (47 m.) nori inventorizuoti bute esančius prabangius baldus, meno kūrinius ir įrangą, įskaitant 12,5 tūkst. dolerių (apytikriai 11,2 tūkst. EUR) vertės Serengečio liūtų būrio nuotrauką, 45 tūkst. dolerių (apytikriai 40,3 tūkst. EUR) vertės automatines langų žaliuzes ir 30 tūkst. dolerių (apytikriai 27 tūkst. EUR) vertės sofas, kaip dalį pagal teismo nutarimą jai priklausančių lėšų.

Pasak A. Kozel, jos buvęs vyras švaisto jai pagal teismo nutarimą priklausančius pinigus, įrenginėdamas meilės lizdelį, kuriame jis gyvena su savo naująja žmona.

T. Kozelis teigia, kad minėti daiktai priklauso jam, o buvusios žmonos reikalavimą apžiūrėti jo apartamentus vadina kėsinimusi į jo ir naujosios žmonos Ingos privatumą bei mėginimu sudrumsti jų ramybę ir apsunkinti gyvenimą.

„Tai peržengia visas padorumo ir teisės į asmeninę nuosavybę ribas. Buvusiai žmonai neturi būti leidžiama knistis mano ir Ingos daiktuose “, – piktinasi T. Kozelis.

Praėjusį mėnesį Manhateno teismas suteikė A. Kozel leidimą pakankinti Ingą kaip liudininkę teisme, po to, kai T. Kozelis pareiškė, kad perleido jai 12,7 mln. dolerių (apytikriai 11,37 mln. EUR) vertės apartamentus Manhatane.

Kovo viduryje numatytas dar vienas, dviejų dienų trukmės teismo posėdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)