Nugalėtojomis pripažintos bendrovės „Atgiję raštai“, „Juokiasi puodas“, „Pasaka tikiu“, „Vyšnių sodai“, „Vyrai virtuvėje“, „Rami galva“ iš Vilniaus, „Debesynas“, „Mikim“, „Protingieji kurmiai“, „Švaros vilkai“ iš Kauno, „Pilnatvė“ iš Anykščių, „Čiulba ulba“ iš Birštono, „Šarkos drabužinė“ iš Jonavos, „Kadagio dūmas“ iš Kaišiadorių ir „Saldišius“ iš Kelmės, pranešė inspekcija.

Įmonių veiklos pobūdis įvairus: renginių organizavimas ir techninis aprūpinimas, maisto tiekimas, informacinių technologijų, valymo paslaugos, interjero dizainas ir dekoravimas, galanterijos, tekstilės, kosmetikos, mėsos gaminiai, prekyba saldumynais, drabužiais, valymo priemonėmis.

Praėjusiais metais Registrų centre įregistruota daugiau kaip 10 tūkst. juridinių asmenų pavadinimų.

„Renkant atsisakyta klubų, asociacijų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais. Tarp nugalėtojų nepateko ir tos įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos“, – teigiama Valstybinės kalbos inspekcijos pranešime.

Nugalėtojai bus apdovanoti penktadienį Kultūros ministerijoje Vilniuje.

Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursas rengiamas aštuntus metus. Jo tikslas – skatinti būsimų įmonių vadovus, kad rinktųsi lietuviškus, taisyklingus, įdomius vardus.

DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija kviečia Jus išrinkti labiausiai patinkantį įmonės pavadinimą. Nugalėtojas bus apdovanotas specialiu DELFI prizu.

Savo balsą galite atiduoti iki vasario 18 dienos 12 val.
Iš vieno ID galima balsuoti ne daugiau kaip 10 kartų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)