Oficialūs reikalavimai iki šiol nebuvo pradėti taikyti, tačiau vadybininkai jau kalbasi su klientais ir grasina nutraukti bendradarbiavimą, jeigu šie nepateiks įrodymų, praneša Reuters".

Tokių priemonių imtasi ir banke „Credit Suisse" bei Šveicarijoje veikiančiame „Rothschild Group" padalinyje. Bankai klientų prašo atsiskaityti, ar jie laikosi įstatymo reikalavimų ir ar jiems mokestinės institucijos nekelia jokių pretenzijų".

Šveicarijos bankininkai baiminasi kaltinimų galimu pinigų plovimu, nes Rusijos piliečiai privalo Federalinės mokesčių tarnybos pareigūnus informuoti apie turimas užsienio įmonių akcijas.

Rusijoje užsienio įmonių kontrolės įstatymas buvo priimtas 2014 metais.

Jis taikomas pasyvias pajamas iš Rusijos gaunančioms užsienio įmonėms, kurių kontrolinius akcijų paketus valdo Rusijos gyventojai. Prie jų priskiriami ir stambiausių pasaulio prekybos žaliavomis įmonių padaliniai.

Iki šiol tokių priemonių imasi tik Šveicarija, kur po kelių skandalų buvo rimtai sugriežtinti įstatymai, kovojantys su pinigų plovimu.

Dar praėjusiais metais buvo publikuoti dokumentai, liudijantys, esą Šveicarijos bankas HSBC padėjo savo klientams išvengti mokesčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)