„Jau dabar nemažai viešbučių yra užimti 90-100 proc. Mums skambina turistų grupės iš Latvijos, Kaliningrado, norinčios atvažiuoti į Palangoje šeštadienį vyksiančią Stintų šventę, prašo padėti surasti nakvynės vietą, tai teka perskambinti ne vieną viešbutį, kol pavyksta rasti, kur apgyvendinti daugiau žmonių“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė turizmui Alma Slaboševičienė.

Jos teigimu, Stintų šventė Palangoje yra itin populiari. Be to, tą pačią dieną vyksta ir Ruonių maudynės Baltijos jūroje. Pasižiūrėti, kaip į ledines bangas neria šimtai sveikuolių suplūsta minios žmonių.

„Stintų tikrai bus, verslininkai pasirengę, pramogų taip pat netrūks. Stintų šventė Palangoje jau tokia populiari, kad galima drąsiai teigti, jog tą savaitgalį Palangoje žmonių būna daugiau nei kurią nors karštą vasaros dieną“, – tvirtino A. Slaboševičienė.

Įtakos poilsiautojų antplūdžiui turi ir tai, jog tą patį savaitgalį, kai Palangoje švenčiama Stintų šventė, minima ir šv. Valentino diena. Ji šiemet bus sekmadienį.

„Palangoje tikrai jau yra susiformavusi tradicija, jog čia švęsti Valentino dienos atvažiuoja įsimylėjėliai. Daugiausia romantikos juk yra būtent prie jūros. Be to, viešbučiai siūlo įvairius paslaugų paketus, kad poilsiautojai galėtų pasilepinti, dar labiau sustiprintų jausmus vienas kitam“, – tvirtino pašnekovė.

Nors ji tikino, jog kainos šventinį savaitgalį tikrai bus gerokai mažesnės nei per Naujųjų metų sutiktuves, specialūs Valentinos dienos paslaugų paketai įvairiuose viešbučiuose dviem asmenims kainuoja nuo 100 iki kelių šimtų eurų. Į šią kainą įskaičiuota ne tik nakvynė, bet ir pusryčiai, romantiška vakarienė, įvairios SPA procedūros.

„Per šventes, nesvarbu, ar jos vyksta Palangoje, Vilniuje, Maskvoje paslaugų kainos visada būna didesnės nei įprasta, todėl nereikia stebėtis. Neabejoju, kad per Stintų šventę ir kavinėse kainos bus didesnės. Tačiau kol kas negirdėjau, jog viešbučiai specialiai pakeltų kainas šiam savaitgaliui. Jei kas nors taip ir pasielgs, tai tik pavieniai viešbučiai, o ne masiškai“, – tikino A. Slaboševičienė.

Neringoje šv. Valentino dieną poilsiautojų laukiama, tačiau jų antplūdžio nesitikima. „Dabar matome, kad užsakymų yra šiek tiek daugiau nei įprastą žiemos savaitgalį, tačiau žmonės masiškai tikrai neplūs. Mes nesame Palanga, gal žmones atbaido ilgesnė kelionė, persikėlimas keltu. Aišku, žmonių šiek tiek bus, bet tikrai ne itin daug. Visi veikiantys viešbučiai, kavinės pasirengę Valentino dienai ir yra paruošę specialų paslaugų paketų atvykstantiems. Laukiame visų“, – kalbėjo Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Jos teigimu, daugiausia žmonių šią žiemą Neringoje buvo vieną sausio savaitgalį, kai masiškai suplūdo poledinės žūklės mėgėjai. „Tuomet braškėjo ir ledas, ir Neringa. Kol kas tokių antplūdžių šią žiemą daugiau nenusimato“, – konstatavo pašnekovė.

Vasario 20 dieną Neringoje vyks Stintapūkio šventė, kuri taip pat privilioja nemažai žmonių. „Tačiau praktika rodo, jog 60 proc. žmonių atvažiuoja į šventę ir tą pačią dieną išvyksta namo, o nakvoti lieka apie 40 proc. Nepaisant to, tikimės, kad šventė bus smagi, nors ant marių ir nebėra ledo“, – teigė I. Baltrušaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)