Praėjusiais metais Registrų centre buvo įregistruota daugiau kaip 10 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų.

Renkant atsisakyta klubų, asociacijų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais.

Tarp nugalėtojų nepateko ir tos įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos.

Kalbos inspekcija išrinko šiuos 2015 metais įregistruotus įmonių pavadinimus: MB „Atgiję raštai“, UAB „Juokiasi puodas“, MB „Pasaka tikiu“, UAB „Vyšnių sodai“, MB „Vyrai virtuvėje“, MB „Rami galva“ iš Vilniaus, UAB „Debesynas“, MB „Mikim“, UAB „Protingieji kurmiai“, UAB „Švaros vilkai“ iš Kauno, UAB „Pilnatvė“ iš Anykščių, MB „Čiulba ulba“ iš Birštono, UAB „Šarkos drabužinė“ iš Jonavos, UAB „Kadagio dūmas“ iš Kaišiadorių ir UAB „Saldišius“ iš Kelmės.

Vasario 19 d. nugalėtojai bus pagerbti Kultūros ministerijoje.

DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija kviečia Jus išrinkti labiausiai patinkantį įmonės pavadinimą. Nugalėtojas bus apdovanotas specialiu DELFI prizu.

Savo balsą galite atiduoti iki vasario 18 dienos 12 val.
Iš vieno ID galima balsuoti ne daugiau kaip 10 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)