Ekonominės plėtros ministras A. Uliukajevas žurnalistams sakė, kad daugiausia šansų būti privatizuotos turi tos įmonės, kurios jau yra įtrauktos į privatizacijos planus. Tarp tokių įmonių sąraše išsiskiria „Rosneft“, „Bašneft“ ir ALROSA, rašo rbc.ru.

A.Uliukajevas patikslino, kad pirmiausia bus privatizuotos „viešos bendrovės, kurios yra kotiruojamos vertybinių popierių biržoje ir dėl to yra techniškai ir juridiškai pasirengusios ir geriausiai žinomos investuotojams“.

Vasario 1 dieną per susitikimą su vyriausybės nariais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvardijo pagrindines didžiosios privatizacijos sąlygas: pirkėjai turi priklausyti Rusijos jurisdikcijai ir nesiskolinti pinigų iš valstybinių bankų. Pasak V. Putino, privatizavimo sandoriai turi būti „maksimaliai skaidrūs tiek patiems dalyviams, tiek visuomenei“.

V. Putinas taip pat pabrėžė, kaip svarbu išsaugoti valstybinių akcijų pardavimo tikslingumą. Akcijos neturi būti parduodamos pusdykiu. Jis patikslino, kad valstybė turi išsaugoti strategiškai svarbių įmonių kontrolę ir neleisti, kad privatizuojamas turtas išslystų iš Rusijos jurisdikcijos.

V. Putinas vyriausybei pavedė parengti įmonių, kurios bus privatizuotos, sąrašą.

Vasario 2 dieną prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į klausimą, ar privatizacijoje galės dalyvauti užsienio bendrovės, atsakė, kad Rusija „buvo ir lieka atvira užsienio investicijoms“.

Tą pačią dieną A. Uliukajevas pareiškė, kad „laukti (dėl privatizacijos) nėra ko“, nes „biudžetinė padėtis yra labai kritiška“, o „bendra finansų rinkų turbulencija nesuteikia pagrindo tikėtis kokio nors atšokimo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)