"Alphabet" pelnas ketvirtąjį ketvirtį siekė 4,9 mlrd. JAV dolerių. Tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu rodiklis sudarė 4,7 mlrd. JAV dolerių.

Pasklidus informacijai bendrovės akcijų vertė jau pasibaigus prekybos sesijai kilstelėjo beveik 9 proc. Toks kainos šuolis reiškia, kad šiuo metu "Alphabet" vertė rinkoje siekia maždaug 568 mlrd. JAV dolerių. Savo ruožtu konkurentės "Apple" nurodoma vertė sudaro 535 mlrd. JAV dolerių.

Naujausioje finansų ataskaitoje pirmą kartą "Alphabet" rezultatai buvo pateikiami atskirai nuo "Google" veiklos, t.y. interneto paieškos sistemos ir vaizdo įrašų platformos "YouTube" operatorės. Taip pat atskirai nurodomas ir įmonės "Other Bets" pelnas - ši imasi eksperimentinių projektų, pavyzdžiui, bepiločių automobilių ar balionais skraidinamų interneto ryšį skleidžiančių palydovų.

Per metus iš viso "Alphabet" uždirbo 16,3 mlrd. JAV dolerių, tiesa, skaičiai rodo, kad "Other Bets" veiklos srityje šiuo laikotarpiu prarasta 3,6 mlrd. JAV dolerių. Savo ruožtu "Google" veiklos pelnas suaktyvėjus reklamai internete pakilo iki 23,4 mlrd. JAV dolerių.

Kai kurie analitikai pranešimus apie aukščiausią "Alphabet" vertę vadina technologijos estafetės perdavimu. Dar 2010-aisiais vertingiausia JAV bendrove buvo vadinama "Apple", išstūmusi iš pozicijos "Microsoft". Ši savo ruožtu prieš du dešimtmečius aplenkė IBM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)