Uždarius miestelio alaus barą, pasak bendruomenės pirmininkės, mėgstančiųjų šį gėrimą nesumažėjo. Mintis prašyti rajono politikų, kad uždraustų pardavinėti stiprų ir pigų alų vadinamaisiais bambaliais bendruomenei kilo po įvykių Kėdainių ir Kelmės rajonuose, kur, kaip manoma, alkoholio paveikti asmenys vykdė žmogžudystes.

„Valstybės vyrai turėtų sukrusti, pagalvoti, padaryti viską, kad prieinamumas tokio pigaus, stipraus alaus, kaimuose ar gyvenvietėse, tiesiog uždraustas, uždrausta jo gamyba“, – teigė Juodpėnų bendruomenės pirmininkė Bronė Tačilauskienė.

Juodpėnuose gyvena apie du šimtus gyventojų, pasak pirmininkės, iš jų trisdešimt – girtaujančių. Ji ne kartą prašiusi gydytis nuo alkoholizmo, tačiau veltui.

„Tokios teisės taryba neturi, pagal dabar galiojančias teisės normas, savivaldybės taryba gali neišduoti licencijos prekybai visam alkoholiui, arba trumpinti prekybos laiką, bet tam irgi turi būti rimtas pagrindas“, – aiškina Kupiškio meras Dainius Bardauskas.

Kupiškio taryba sudarė komisiją, šią savaitę ji pateiks išvadas. Jei jos bus neigiamos, Juodpėnų bendruomenė kreipsis į seimo narius.