Pasak „Investuok Lietuvoje" generalinio direktoriaus Manto Katino, šiemet pagerinti visi siekiami rodikliai: pasirinktų investuoti projektų, sukurtų darbo vietų skaičius ir kapitalo investicijos.

M. Katino teigimu, rezultatai itin pagerėjo gamybos, paslaugų centrų ir skaitmeninių verslų sektoriuose.

„Daugiausiai investicijų Lietuva sulaukia iš Šiaurės šalių, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir JAV. Taip pat į Lietuvą dėl palankesnės ekonominės aplinkos persikelia vis daugiau įmonių iš Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos. (...) Galiu pasakyti, kad dvi labai stambios kompanijos iš informacinių technologijų srities pasirinko Lietuvą ir perkėlė bent dalį savo darbuotojų gyventi ir dirbti Vilniuje", - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė „Investuok Lietuvoje" generalinis direktorius.

Pasak jo, per pastaruosius metus nemažai paslaugų centrų įsikūrė Vilniuje - jų sostinėje šiuo metu yra apie 50.

„Investuok Lietuvoje" planuoja kuo daugiau šių kompanijų pritraukti į Kauną, mat ten veikia keletas universitetų, rengiami investuotojams itin patrauklūs informacinių technologijų srities specialistai.

Ūkio ministras Evaldas Gustas teigia, kad, palyginti su 2014 m., pernai sukurta perpus daugiau darbo vietų, pritraukta penkiskart daugiau investicijų į ilgalaikį turtą. Anot jo, vienas ateities uždavinių - pritraukti kuo daugiau gamybinių projektų į šalies regionus.

Atsakydamas į klausimą, kokią įtaką užsienio investicijoms gali turėti socialinio modelio nepriėmimas arba delsimas jį priimti šį pavasarį, ministras teigė, kad tai būtų didelis žingsnis atgal.

„Vienas pagrindinių investuotojų priekaištų, kodėl pas mus nevisai patraukli investicinė aplinka, - tai darbo santykių lankstumas. (...). Socialinis modelis - tai esminis proveržis ir pokytis. Manau, kad jis atsirado ne be užsienio investuotojų pagalbos. Jeigu bus delsiama arba modelis nebus priimtas, manau, kad tai bus didelis žingsnis atgal", - sakė E. Gustas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)