„Man paskambino ryte ir pranešė, kad sudegė pastatai, pirtys. Manom, kad pastatų būklė buvo tokia arba... iš tikrųjų neįsivaizduojam, matot mediniai pastatai, kiek jiems tereikia“, – DELFI sakė su situacija gerai susipažinęs komplekso darbuotojas, kuris prašė neatskleisti tapatybės.

Jis tvirtino, kad sudegę pastatai buvo prižiūrėti, dėl jų atlikti visi patikrinimai. Esą ir po kiekvieno klientų apsilankymo pirtyse atsakingi darbuotojai patikrina, „ar viskas gerai, ar žarijų nėra“.

„Vakar buvo žmonės ir išėjo. Buvo pirtys užsakytos, po pasinaudojimo pirtimis jie išvyko, padavėjas, mano žiniomis, tikrai patikrino pirtis ir viskas gerai buvo“, – sakė komplekso darbuotojas.

Jis teigė nežinantis, ar sudegę pastatai buvo drausti ir ar komplekso valdytojai ar savininkai atstatys pirtis, ar toje vietoje imsis kitos veiklos.

Dėl sudegusio pastato policija dar nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo. Dėl gaisro nėra gauta jokių pareiškimų. Tyrėjai gaisravietę planuoja aplankyti trečiadienį.

Prie Vilniaus įsikūrusio komplekso pastatai priklauso UAB Litectus, o po jais esanti žemė – šiai bendrovei kartu su UAB „Olizarų rūmai“. Prie Vilniaus komplekso kontaktų puslapyje hbh.lt nurodyta UAB „Balrena“.

UAB „Litectus“ generalinis direktorius Edvinas Malevskis DELFI patvirtino, kad sudegę pirtys buvo draustos, tačiau neatskleidė kokioje bendrovėje. „Su planais (kas bus daroma sudegusių pastatų vietoje, - red.) dar anksti kažką sakyti, bus svarstoma“, – sakė jis.

„HBH Rados virtuvė“ valdytoja Rada Matulevičienė atsisakė komentuoti incidentą. Jos buvęs sutuoktinis Juozas Matulevičius taip pat teigė nieko apie gaisrą nežinantis.

Praėjusių metų rugpjūtį DELFI rašė, kad tarp HBH įkūrėjų buvusių sutuoktinių Matulevičių kilo nesutarimai. Dėl jų prie Palangos įsikūrusio populiaraus komplekso dalis buvo neprieinama lankytojams – kai kurios zonos buvo užtvertos smėlio užtvaromis.

Tuomet J. Matulevičius pasakojo, kad komplekse vyksta ne statybos, o turto dalybos – esą komplekso savininkams nepavyksta susitarti dėl dalies teritorijos nuomos sutarties. R. Matulevičienė dėl to ketino kreiptis į teismą.

2014 m. HBH sulaukė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) dėmesio. FNTT įtarė, kad pramogų komplekse, teikiant viešojo maitinimo ir pramogų paslaugas buvo slepiamos gaunamos pajamos, siekiant išvengti privalomų mokesčių sumokėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)