P. Porošenka pareiškė, kad savo dalį konditerijos korporacijoje „Roshen“ perdavė nepriklausomam fondui ir nebeturi teisės kontroliuoti aktyvų. Apie tai jis pareiškė per spaudos konferenciją Kijeve, kuri vyko Meno arsenale, praneša LIGA.net korespondentas.

„Šiemet pagaliau pasirašiau sutartį dėl savo dalies bendrovėje „Roshen“ perdavimo nepriklausomam fondui, veikiančiam „aklojo fondo“ principu. Tai visiškai atitinka tarptautinius standartus ir Ukrainos įstatymus“, – pasakė jis.

Pasak prezidento, žengęs šį žingsnį, jis prarado teisę kontroliuoti aktyvus visos savo kaip prezidento kadencijos metu.

„Ką numato ši sutartis? Visų pirma, viso savo prezidentinės kadencijos metu nei aš, nei kas kitas negali šios sutarties nutraukti. Antra: šios sutarties pagrindu, nei mano parašas, nei mano nurodymai neturi jokios juridinės galios. Trečia: šio fondo valdytoju paskirtas patikimas pirmos kategorijos užsienio bankas, kuriam priklausys aktyvai ir kuris galės juos kontroliuoti ir valdyti“, – pareiškė P. Porošenka.

Ukrainos prezidentas taip pat patikino, kad aklojo fondo standartus analogiškose situacijose taiko ir aukšto rango Europos bei Amerikos politikai, nes tai vienintelis būdas išvengti interesų konflikto.

„Dar kartą pabrėžiu, kad pagal šį standartą aš nebeturėsiu jokios galimybės kontroliuoti fondo aktyvų, net nebeturėsiu teisės gauti informacijos apie aktyvus, o minėtasis bankas turi 4 metų įgaliojimą tęsti derybas dėl aktyvų pardavimo“, – pridūrė jis.

P. Porošenka taip pat pažadėjo, kad vėliau fondui perleis ir Tarptautinio investicijų banko (jis jo pagrindinis akcininkas) aktyvų valdymo teisę.

„Po „Roshen“ kitas žingsnis bus bankas“, – pasakė Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)