Išnagrinėję užsienio praktikas ir pasirinkę optimalų gamybos bei įrenginių technikos variantą, įmonės įkūrėjai nusprendė Lietuvai pristatyti Kauno rajone gaminamus sausus pusryčius bei užkandžius.

„Naujasis Nevėžis“ direktorius Gediminas Krutulis iki šiol prisimena, kaip 1996 m. buvo pagaminta pirmoji įmonės produkcija – 300 kilogramų sausų pusryčių. Nuo to ir prasidėjo jau dvidešimtmetį besitęsianti įmonės tradicija gaminti pusryčius bei sūrius užkandžius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkoms.

Šiuo metu per mėnesį „Naujasis Nevėžis“ gali pagaminti apie 800 tonų įvairių rūšių gaminių: nuo sausų pusryčių ar pagalvėlių su įdarais iki užkandžių bei traškučių prie alaus. Didžiąją dalį savo produkcijos įmonė ženklina „Oho!“ prekiniu ženklu.

Vienas didžiausių darbdavių Garliavos apylinkėse

„Naujasis Nevėžis“ – vienas iš didesnių darbdavių Garliavos rajone: įmonėje dirba per 170 darbuotojų.

„Ilgakiemyje jau 20 metų veikianti įmonė – viena didžiausių Garliavos apylinkių darbdavių. Žmonės įmonėje vertinami, skatinami, jiems suteikiamos sąlygos, palankios dirbti ir tobulėti, tad darbuotojų kaita nedidelė“, – pasakoja G. Krutulis.

G. Krutulio pastebėjimu, nors yra žmonių, atvykstančių iš Kauno miesto ar atokesnių Garliavos apylinkių, vis dėlto nemaža dalis darbuotojų gyvena šalia įsikūrusios įmonės.

Moderniomis technologijos siekia pagaminti sveikesnę produkciją

Pradėjus gamybą nuo vienos linijos, per bemaž ketvirtį amžiaus veiklos „Naujojo Nevėžio“ gamybos technologijos buvo nuolat atnaujinamos, didžiausią dėmesį skiriant užtikrinti kokybišką produkciją. Įmonė taip pat vadovaujasi visais maisto saugos ir kokybės standartais bei yra akredituota kokybės, aplinkosaugos bei maisto saugos vadybos sistemos sertifikatais.

Kauno rajone pagaminta produkcija keliauja ir į užsienio šalis

Šiuo metu Kauno rajono gamintojų sausi pusryčiai gabenami ne tik į kaimynines Rusiją, Lenkiją, Baltarusiją, Ukrainą ar atokesnes Vokietiją, Daniją, Ispaniją, bet ir į tolimas egzotiškas šalis – Keniją, Kiprą, Libaną, Tunisą, Kiniją, Indoneziją. 2015-aisiais įmonė produkciją eksportavo net į 45 valstybes, o pajamos iš eksporto siekė apie 80 proc. visų bendrovės pajamų.