„Laukiame Užsienio reikalų ministerijos sprendimo, tuomet spręsime, ką daryti toliau“, - BNS sakė „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus Lietuvoje vadovė Inga Aukštuolytė.

Jos teigimu, artimiausias „Tez Tour“ skrydis į Hurgadą, kur dabar ilsisi apie 90 žmonių, numatytas ketvirtadienį.

„Novaturo“ vadovai taip pat ketina apsispręsti pirmadienį.

„Šiuo metu kaip tik esame susirinkę ir svarstome šį klausimą“, - BNS sakė „Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė. Pasak jos, sprendimas bus priimtas pirmadienį.

„Tez Tour“ atšaukė šeštadienį numatytą skrydį iš Vilniaus į Hurgadą, o iš Vilniaus nuskridęs tuščias lėktuvas parskraidino visus turėjusius grįžti turistus.

„Novaturas“ ir „ Tez Tour“ pernai lapkritį nutraukė skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą - tai padaryta po aviakatastrofos, kai sudužo iš šio kurorto pakilęs Rusijos lėktuvas.

Per penktadienio išpuolį Hurgadoje viešbutyje „Bella Vista“ buvę lietuviai nenukentėjo.

URM siūlo skrydžių neatšaukti

Užsienio reikalų ministerija (URM) kelionių organizatoriams nesiūlo nutraukti skrydžių į Hurgados kurortą Egipte po to, kai pradėjusį penktadienį viename jo viešbučių įvyko ginkluotas išpuolis. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, jog padėtis bus stebima, o turizmo bendrovės turės siekti didesnio viešbučių saugumo.

„Išanalizavome situaciją, pateiktus duomenis ir nesiūlysime atšaukti skrydžių, tik rekomenduosime stebėti atskirų viešbučių saugumą. Skrydžių į Hurgadą neatšaukia ir kitos šalys“, - po pasitarimo, kuriame dalyvavo URM, Valstybės saugumo ir Valstybinio turizmo departamentų, kelionių organizatorių atstovai, BNS sakė L.Linkevičius.

Šiuo metu Egipte yra 237 turistai, į šalį išvykę per Lietuvos kelionių agentūras.

Pasak jo, situacija Egipte toliau bus atidžiai stebima. Ministerija pranešė, jog objektyvių priežasčių neskraidyti į Hurgadą nėra.

URM primygtinai rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Kairą ir Gizą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus bei Nilo deltos gyvenvietes, nes šiose vietovėse išlieka teroristinių išpuolių, demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Taip pat rekomenduojama nevykti oro transportu į Šarm aš Šeicho oro uostą ar iš jo.

Pasak URM pranešimo, Egipto valdžia oficialiai pranešė, kad Hurgados įvykis buvo lokalus vietinės reikšmės incidentas.

Ministerija pernai lapkritį rekomendavo Lietuvos piliečiams nevykti į Šarm aš Šeicho kurorto ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus - tai padaryta po aviakatastrofos, kai sudužo iš Šarm aš Šeicho pakilęs Rusijos lėktuvas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)