Šią savaitę Lietuvą sukausčius šalčiams gyventojai prisiminė namuose įrengtus židinius. Vakarus sušildyti jie nusprendė ne tik vilnonėmis kojinėmis ar žolelių arbatomis, bet ir šilumą skleidžiančiu židiniu. Tiesa, vieni susidūrė su problema – kur įsigyti malkų ryšulėlį, kiti pripažįsta, kad už tokį malonumą tenka daug susimokėti.

Vilnietė Eglė antradienį sugalvojo pasišildyti namuose įkūrusi šaltu metu naudojamą židinį. Moteris pasakojo malkų ryšulėlius yra įpratusi įsigyti degalinėje, tačiau šįkart užsukusi į pakeliui namų esančią „Statoil“ degalinę sostinėje jų nerado.

„Paklausiau, ar turėsite. Pardavėja pasakė, kad laukia, kol atveš, o žmonės skambina ir klausia, ar turime“, – pasakojo sostinės gyventoja.

Eglė teigė degalinėje malkas perkanti dėl to, kad jai jų reikia nedaug ir dėl tokio kiekio nebūtų verta domėtis pigesnėmis alternatyvomis.

Portalui DELFI penktadienį paskambinus į keletą sostinėje esančių „Statoil“ degalinių jų darbuotojai taip pat teigė, kad kol kas malkų nėra.

„Jei tiekėjas, neturi, neveža, tai nebent kažkas dar turi iš likučių“, – pasiteiravus, ar malkų nėra visose šio tinklo degalinėse, kalbėjo centre esančios degalinės darbuotoja.

„Statoil“ degalinėje 10 kg malkų ryšulėlis įprastai kainuoja 4,39 euro. Palyginimui internete dideliais kiekiais pardavinėjamos, pavyzdžiui, beržinės malkos, kainuoja 29 eurai už kubinį metrą (erdmetrį) (apie 650 kg).

Degalinių tinklo atstovai „Statoil“ atsisakė komentuoti klausimus dėl malkų trūkumo degalinėse.

Į naują butą su židiniu ką tik sostinės centre atsikraustęs vilnietis Mindaugas pasakojo, kad šalį sukausčius šaltukui nusprendė išbandyti židinį.

„Šeimininkai pasakė, kad jis veikia, tai nusprendžiau, kad reikia malkų. Galvojau, kad „Ikea“ parduotuvėje tikrai bus. Nuvažiavau ten, bet paklausęs pardavėjos sužinojau, kad čia jų nėra. Tada draugai patarė važiuoti į degalinę, bet degalinėje, gi žinome, dvigubai ar trigubai brangiau kainuoja, tai net nebandžiau“, - pasako vaikinas.

Mindaugas teigė, kad malkų ryšulį jis įsigijo „Rimi“ prekybos centre: „Sumokėjau 18 Lt (5,2 eur), pirkau brangesnių – beržo, nes bijojau, kad nedegs, nes buvo alksnio dar siūloma pirkti. Ir dabar tas malkas taupau, nes galvoju geriau atsivešiu iš kaimo. Man, kaip iš kaimo kilusiam žmogui, ranka nekyla mokėti 18 Lt už malkas“.

Prekybos „Maxima“ tinklo atstovė Renata Saulytė teigė pastebinti, kad atšalus orui kaip reikiant išaugo malkų ryšulėlių pardavimai: lyginant su pernai gruodžiu sausio pradžioje šaltosiomis dienomis malkų pardavimai išaugo apie dešimtadalį.

„O jei lyginsime šių metų sausį su praėjusiu tuo pačiu metu, malkų paklausa išaugusi net tris kartus“, – pridėjo ji.

Pasak R. Saulytės, šio prekės ženklo prekybos centre malkos pardavinėjamos 8, 10 ir 15 kg pakuotėmis. Šiuo metu „Maxima“ tinkle per dieną vidutiniškai parduodama beveik 80 malkų ryšulių, paskutiniais metais gruodžio mėnesiais parduota 600-700 ryšulių.

„Jei šalčiai laikysis ir toliau, parduodamų malkų kiekiai gali augti dar labiau. Malkos apskritai populiarėja, nes vis daugiau žmonių įsirengia židinius – ne tik dėl šilumos, bet ir kaip interjero detalę“, – pastebėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)