Viena iš grupės bendrovių "Vičiūnai ir Ko" prekybininkams bei restoranams siūlys keliasdešimt rūšių "Nestle" ledų. Šiuo metu bendrovė derasi dėl jų pardavimo, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Nestle" yra vienas iš žinomiausių pasaulyje prekės ženklų. Jeigu ne "Vičiūnai", tai kas nors kitas prekiautų jais Lietuvoje, tai kodėl mums to nedaryti", - sakė "Vičiūnų" grupės generalinis direktorius Visvaldas Matijošaitis, tačiau neatskleidė, kiek kainuos "Vičiūnai ir Ko" platinami ledai, bet pastebėjo, kad ir kai kurie lietuviški ledai būsią brangesni.

Kauniečių debiutas ledų rinkoje - ne naujiena jos senbuviams.

"Jie taip greitai rinkos nepaims, mes to siekėme 10 metų. Be to, "Nestle" ledai mums ne naujiena, porą metų jais prekiauti bandė UAB "Olvic", - teigė "Kauno pieno centro" generalinis direktorius Arūnas Kontautas.

Ledų bei kito naujo produkto - "Aviko" šaldytų bulvių - prekyba susijusi ir su tuo, kad "Vičiūnų" grupė gamintojams pradeda aktyviai siūlyti atstovavimo, platinimo ir logistikos paslaugas Baltijos šalyse.

"Vičiūnai ir Ko" prekes tiekia 90-95 proc. Lietuvos parduotuvių, o Baltijos šalyse - į visus didžiausius jų tinklus.

Šia veikla nuo 1992 metų Lietuvoje užsiima taip pat Kaune įsikūrusi bendrovė "Sanitex". Jos partneriai - daugiau nei 700 įmonių. "Sanitex" siūlo prekes ir internetu.

"Tai, kad "Vičiūnai ir Ko" imasi ir mūsų verslo, rodo, jog bendrovė bando išplėsti veiklas, nes išlaikyti logistikos tinklą kainuoja brangiai, su vienu produktu neapsieisi", - aiškina "Sanitex" finansų direktorius Algis Pakalnis.

Pasak jo, faktas, kad pastaruoju metu it grybai po lietaus ėmė dygti platinimo ir logistikos bendrovės, rodo, jog gamintojai vis labiau ima suprasti, kad jiems geriausiai susitelkti tik į pagrindinę veiklą.

"Vičiūnų" grupės pardavimai Baltijos šalyse per penkis šių metų mėnesius, palyginti su 2004 metų tuo pačiu laikotarpiu, didėjo 51 proc. Labiausiai jie šoktelėjo Latvijoje - 62 proc., mažiausiai Lietuvoje - 34 proc.

Lietuvoje mažiausias augimas aiškinamas tuo, kad bendrovė veikia ilgiausiai - 10 metų, Estijoje - penkerius, Latvijoje - trejus.

Apyvartos bendrovė neskelbia.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją