„Negavus nei vieno skundo dėl šios situacijos, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje pradėtas tyrimas mano, kaip kontrolierės, iniciatyva“, – patvirtino Seimo įstaigos vadovė Agneta Lobačevskytė.

Jos teigimu, pirmiausia bus surinkti visi tyrimui reikalingi duomenys ir dokumentai. Vėliau jie bus įvertinti ir priimtas atitinkamas sprendimas. Paprastai šios procedūros atliekamos per mėnesį, tačiau gali būti pratęstos iki 3 mėnesių.

„Atlikusi tyrimą ir nustačiusi diskriminacijos faktą, priklausomai nuo aplinkybių, lygių galimybių kontrolierė gali įspėti darbdavį, siūlyti darbdaviui nutraukti lygias teises pažeidžiančius veiksmus, pakeisti ar panaikinti su tuo susijusį aktą ar skirti darbdaviui ar jo įgaliotam asmeniui administracinę nuobaudą nuo 28 iki 579 eurų“, – anksčiau yra paaiškinusi A. Lobačevskytė.

Valstybės institucijų sprendimai gali būti skundžiami teismui. Kontrolierė pripažino, kad Lietuvoje nėra išplėtotos teismų praktikos dėl darbuotojų diskriminacijos.

„Norvelitos“ generalinis direktorius Vidmantas Globis sakė dar nežinantis apie kontrolierės pradėtą tyrimą. Tačiau patikino, kad įmonė laikysis įstatymų ir suteiks visą jam reikalingą informaciją.

Primename, kad į redakciją kreipęsi skaitytojai perdavė „Norvelitos“ personalo vadovės laišką, kuriuo darbuotojai informuoti, jog „Kalėdinius paketus“ gaus tik įstojusieji į judėjimą „Rasai“.

Paklaustas apie tai „Norvelitos“ vadovas nedaugžodžiavo: „Ką jūs ten matėte, tą ir aš mačiau. Daugiau kažką komentuoti nelabai ir turime“.

V. Globis neneigė, kad „paketai“ buvo dalinti tik judėjimo nariams, tačiau, jo nuomone, tai negali būti laikoma diskriminacija dėl įsitikinimų.

„Kokia čia diskriminacija? Nemanau, kad čia buvo kokia nors diskriminacija“, – sakė vadovas.

Lietuvos pramonininkų konfederacija yra suteikusi „Norvelitai“ „Metų eksportuotojo 2014 m.“ apdovanojimą. Šiuo metu įmonė turi daugiau kaip 850 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)