„Lietuvos dujos“ ir NT Valdos sudarė pirkimo-pardavimo sutartį, turto pardavimo sandorio vertė - 16,5 mln. eurų. Turtas parduotas už nepriklausomų turto vertintojų „OberHaus“ ir „Matininkai"“nustatytą turto rinkos vertę.

„2015 m. įgyvendinus „Lietuvos dujų“ veiklos valdymo pertvarką, įmonėje buvo atlaisvinta dalis valdomų pastatų ploto ir atsisakyta pastatų priežiūros specialistų. Įgyvendinę organizacinius pokyčius ir toliau matome galimybių efektyvinti veiklą. Netechnologinio turto valdymas ir administravimas nėra pagrindinė bendrovės veikla, tolesnis jo eksploatavimas taptų ekonomiškai nenaudingas, todėl bendrovės valdyba priėmė sprendimą turtą parduoti“, - sako „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Liudas Liutkevičius.

Ruošiantis „Lietuvos dujų“ ir LESTO sujungimui, įvyksiančiam 2016 m. sausio 1 d., įmonių reorganizavimo sąlygose buvo numatyta, kad vykdant įmonių pertvarkymą planuojama atsisakyti dalies su „Lietuvos dujų“ pagrindine veikla nesusijusio turto, jį perleidžiant atlygintinai, rinkos verte.

Pasak bendrovės „Lietuvos dujos“ pranešimo, pardavus turtą, bus vykdomas patalpų, reikalingų tiesioginės veiklos vykdymui, nuomos pirkimas. Tokiu būdu įmonė įgaus daugiau lankstumo reaguojant į patalpų ploto poreikį. Ploto bus galima nuomotis tiek, kiek reikės jo veiklai vykdyti. Paskaičiuota, kad šis organizacinis pokytis nuo 2016 m. leis bendrovei sumažinti reguliuojamas sąnaudas ir sutaupyti apytiksliai iki 1 mln. eurų per metus.

Turto pirkimo-pardavimo sandorį su „Lietuvos dujomis“ sudariusi bendrovė NT Valdos yra viena didžiausių turto valdymo bendrovių, teikianti nekilnojamojo turto ir transporto nuomos paslaugas visoje Lietuvoje. NT Valdos priklauso „Lietuvos energijos“ įmonių grupei.

Vadovaujantis finansų ministro patvirtintomis Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės korporatyvinio valdymo gairėmis, šiuo veiksmu visiškai baigiamas „Lietuvos dujų“ integravimas į „Lietuvos energijos“ įmonių grupę. Per 2015 m. siekdama išgryninti veiklą, bendrovė „Lietuvos dujos“ įgyvendino daugiau kaip 25 struktūrinius, organizacinius, funkcinius ir valdymo pokyčius, leidusius efektyviau veikti įmonei ir nuo ateinančių metų kasmet sutaupyti apie 2,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)