Išplatintame pranešime spaudai „4finance Group“ direktorius Kieran Donelly pareiškė, kad „4finance” yra pasiryžusi visiškai laikytis Lietuvos teisės aktų ir bendradarbiauti su Lietuvos banku.

„Vadovaudamiesi bendradarbiavimo, o ne bylinėjimosi dvasia, mes gerbiame 2015 m. gruodžio 18 d. Lietuvos banko sprendimą ir nuo 2015 m. gruodžio 21 d. atleidome p. Gediminą Veličką iš UAB „4finance“ generalinio direktoriaus pareigų. Taip pat mes tikimės dirbti kartu su reguliuojančia institucija randant tinkamiausią sprendimą, atitinkantį aukštus standartus, kurios mes sau užsibrėžėme tarptautiniu mastu“, - pranešime teigė K. Donelly.

Pasak jo, bendrovė pasirengusi laikytis naujojo reguliavimo, kuris įsigalioja nuo 2016 m. vasario 1 d., ir yra pasiruošusi Lietuvos bankui kaip įmanoma skubiau pristatyti atnaujintas sistemas bei procesus, kad būtų patikrintas bendrovės pasirengimas ir visapusiškas atitikimas teisės aktų reikalavimams, sudarantis galimybes tęsti veiklą Lietuvoje naudojantis „4finance Group“ tarptautiniu mastu pripažintais prekės ženklais „Vivus“ ir „SMScredit“.

Pasak pranešimo, „4finance Group“ veikia 15-oje valstybių ir yra įsipareigojusi atsakingai skolinti, veikti skaidriai ir laikytis visų reikalavimų šalyse, kuriose ji veikia.

DELFI primena, kad po Lietuvos banko sprendimo drausti teikti vartojimo kreditus dėl daugybinių teisės aktų pažeidimų, susijusių su netinkamu klientų mokumo vertinimu, bendrovė tą pačią dieną buvo paskelbusi, kad savo valdomus prekės ženklus perleis kitai įmonei.

Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus Vytautas Valvonis tvirtina, kad Lietuvos banko principinė nuostata – finansų sektoriaus įmonės privalo laikytis teisės aktų reikalavimų, o bendrovėms turi vadovauti nepriekaištingos reputacijos asmenys.

Vytautas Valvonis

„Šiuo atveju „4 finance" vadovo tinkamumą toliau eiti pareigas įvertino pati „4 finance grupė“. Jei kompanijos skelbiami pokyčiai ir po poveikio priemonių padarytos išvados padės įgyvendinti priemones užtikrinsiančias atsakingą skolinimą, visam finansų sektoriui nuo to bus geriau, o visuomenės interesas bus labiau apsaugotas. Savo ruožtu mes ir toliau vykdysime principingą priežiūrą“, - komentare tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)