Žinia, reklamuodami žuvies mugę, jos rengėjai užsiminė, kad paskutinį advento savaitgalį (gruodžio 19-20 dienomis) suteiks klaipėdiečiams galimybę įsigyti išskirtinės produkcijos.

„Mugėje bus naujovių: juodųjų ikrų, konservuotų ungurių bei tuno vakuume, pagardintu sveiku ir maistingu alyvuogių aliejumi“, - žadėjo organizatoriai.

Tačiau pardavėjos, paklaustos, kur galima rasti išvardintų gėrybių, tik traukė pečiais.

“Tai eilinė kasdieninė prekyba žuvimi. Nematėme nei žadėtų išskirtinių produktų, nei didesnio prekeivių būrio, o ir kainos kandžiojasi“, - piktinosi kalbinti klaipėdiečiai.

Visgi didžioji dalis miestiečių į mugę atkeliavo ne delikatesų ieškoti. Daugelis ėjo nešini šviežia žuvimi, kiti džiaugėsi įsigiję kokybiškos silkės.

„Rūkytų ungurių tikrai bus, bet popiet“, - žadėjo rūkytais žuvies produktais prekiaujanti pardavėja ir parodė į šalia stovinčią rūkyklą, kur nuo rūkomos žuvies sklido itin malonus kvapas.

„Čia žmonės ateina ne mažesnių kainų ieškodami, o gerų produktų, nes mūsų žuvis rūkoma natūraliai, ant alksnio malkų. Viena moteris vakar niekaip negalėjo išsirinkti žuvies, nes visos su skylutėmis. O kaip tu kitaip išrūkysi, jei jų neperversi?“ - juokėsi pardavėja.

Rūkytos žuvies paviljone šalto rūkymo skumbrė kainavo nuo 7, 50 iki 8,30 eurų už kg. Pigiausiai pardavinėjamos karšio išklotinės kilogramo kaina - 5,50. Už 300 g. raudonųjų ikrų indelį prašyta 10 eurų. Labiausiai piniginę teks atverti, jei šventinį stalą norėsis papuošti rūkytu unguriu, kurio kilogramo kaina, priklausomai nuo žuvies dydžio, svyruoja nuo 30 iki 45 eurų.

Didžiausia eilė visgi būriavosi prie šviežios žuvies paviljono. Vieni pirkėjai tikino, kad čia šviežios žuvies kainos nedidelės, kiti priešingai – esą kainos, kaip ir visur, labai pakilusios, tačiau čia geriau pirkti dėl to, kad žuvis šviežia, ką tik iš žvejų.

Menkės kilogramas kainavo 3 eurus, menkės filė - nuo 6 iki 8,50, starkio filė brangiau – 11 eurų už kilogramą. Pigiausia plekšnė - 2,50 € už kilogramą.

Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis apgailestavo, kad laiku nepavyko įgyvendinti visų pažadų, tačiau žadėjo, kad kitomis mugės dienomis paviljonai bus papildyti ir išskirtine produkcija.

„Tiesiog nespėjo atvežti“, – atsiprašė M. Remeikis, jei nuvylė kai kuriuos pirkėjus.

Jis priminė, kad dešiniajame Danės krante nuo Pilies tilto Šiaurinio rago link esanti žuvies mugė veiks iki pat sausio 1 dienos.