Pranešime žiniasklaidai informuojama, kad „Vilniaus duonos krautuvėlėse“ pirkėjams bus siūlomi vietoje kepti įmonės gaminiai, kurių nėra didžiuosiuose prekybos centruose.

Nors naujojo tinklo pavadinimas „Vilniaus duonos krautuvėlė“ sufleruoja, kad tai bus vieta apsipirkimui, tačiau tuo pačiu tai bus ir šviežius duonos gaminius vietoje gaminanti kepyklėlė, suteikianti galimybę jų paskanauti ir vietoje.

Įmonės komercijos direktoriaus Gražvydo Juknos teigimu, naujasis parduotuvių tinklas kuriamas atsižvelgiant į pirkėjų poreikius ir besikeičiančius pirkimo įpročius.

„Pastebime, kad šiandien pirkėjai yra reiklesni – jiems neužtenka įsigyti batoną ar duonos kepalą parduotuvėje, jie nori išskirtinių produktų ir betarpiškesnio, šiltesnio kontakto su gamintoju. Be to, šios parduotuvės mums leis dar geriau suprasti vartotoją ir tuo pačiu išmėginti naujus produktus prieš paleidžiant juos į gamybą. Šiose krautuvėlėse pirkėjai ras išskirtinių, ne masinei gamybai skirtų gaminių“, – sakė G. Jukna.

Naujųjų parduotuvių-krautuvėlių tinklo asortimentą sudarys vietoje raikomos duonos – jos čia bus atvežamos 1,5-2,4 kg kepalais, taip pat vietoje kepamos, šviežios bandelės, itin šviežias populiariausias Lietuvoje „Sostinės“ batonas bei kiti pirkėjų mėgstami „Vilniaus duonos“ produktai. Iš viso parduotuvės asortimentą sudarys virš 100 gaminių.

„Vienas iš svarbių šių parduotuvių ypatumų, kurį, tikime, greitai įvertins ir pirkėjai – platus šviežių, įdomios receptūros kruasanų ir bandelių pasirinkimas. Pasiūlysime net 6 skirtingų rūšių kruasanų, pagamintų, pavyzdžiui, iš ruginių miltų ar įvairių grūdų. Kai kurie iš jų bus tikra naujovė Lietuvoje“, – sako G. Jukna.

Duonos rinkos lyderė „Vilniaus duona“, anot komercijos vadovo, kai kurių žmonių suvokiama kaip didelė, masinė. „Kurdami šį tinklą, mes norime tą stereotipą paneigti, būti arčiau savo pirkėjų ir patvirtinti, kad esame visos Lietuvos duona“, – sakė jis.

Tuo tikslu naujojo tinklo parduotuvėms sukurtas modernus, šiltų spalvų interjeras. O tiems, kurie norės pasimėgauti šviežiais kepiniais vietoje, įrengtos ir sėdimos vietos prie staliukų.

G. Juknos teigimu, galimybė pirkėjams pasiūlyti naujus šviežius kepinius atsirado pasikeitus įmonės savininkams. 2015 metų liepą kepimo įmonių lyderę Suomijoje ir Baltijos šalyse „Vaasan Oy“, kuriai priklauso„Vilniaus duona“, įsigijo įmonių grupė „Lantmännen“ – viena iš vietoje kepamų gaminių kategrijos lyderių Šiaurės Europoje.

Pirmoji Tuskulėnų gatvėje atidaryta 70 kv. metrų „Vilniaus duonos krautuvėlė“ duris atvėrė simboliškoje vietoje – netoli vienos buvusių „Vilniaus duonos“ gamyklų. Kitąmet įmonė planuoja plėtrą ir į kitus šalies miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)