Tinkle „Facebook“ šią informaciją paskelbė vienas iš maitinimo įstaigos įkūrėjų Rokas Medonis. Jo teigimu, Gariūnų pramoninėje zonoje Paneriškių gatvėje užkandinė pradės veikti sausio pabaigoje, vėliausiai iki vasario vidurio.

„Kaip tik šiomis dienomis kuriam didelę gamybinę virtuvę, testuojame, dedame parašus ant galutinių leidimų“, – pasakojo R. Medonis.

Anot jo, norėdami centralizuoti maisto gamybą ir mėsos rūkymą, bendrovės savininkai ieškojo didelių patalpų. Jų prireikė, nes rūkomos mėsos kiekis padidėjo nuo 150 kg iki 1000 kg.

„Natūralu, kad Vilniaus centre ir senamiestyje nėra tokių gamybinių patalpų su tokiais dujų pajėgumais. Patalpas, kurias radome ir išsinuomojome, nusprendėme dar kiek rekonstruoti ir kartu įrengti nedidelį „Keulė rūkė“ tašką“, – aiškino verslininkas.

Gariūnuose jis įžvelgia daug verslo plėtros galimybių, kurios dėl prastos rajono reputacijos nėra išnaudotos. „Tai tikrai ekonomiškai naudingas žingsnis, nes Gariūnai yra labai didelis pramoninis – prekybinis rajonas, kuriame dirba ir lankosi tikrai daug žmonių“, – sakė R. Medonis.

Jo teigimu, į naują vietą ir didelių pajėgumų virtuvę iš viso bus investuota daugiau nei 60 tūkst. eurų.

Verslininkas taip pat informavo, kad dar viena užkandinė jau įrenginėjama Vilniaus Šiaurės miestelyje. Jis neatskleidė, kada trečioji užkandinė bus atidaryta, tačiau patikino, kad ji kardinaliai skirsis nuo pirmosios, įkurtos Pylimo gatvėje.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako pati seniai lankiusis Gariūnuose, tačiau, jos nuomone, toks verslininkų žingsnis gali būti sėkmingas.
Evalda Šiškauskienė

„Tokio tipo užkandinė, kaip „Keulė rūkė“ ar, tarkime, kokia „burgerinė“, manau, turi turėti pasisekimą. Tik tiek, kad jie labai nepigūs. Vis dėlto žmonių srautas ten didelis, tad atidaryti restoraną idėja tikrai nebloga“, – sakė asociacijos vadovė.

Ji pasakojo keliskart buvo užsukusi į užkandinę, tačiau nepriėjo eilės ir neparagavo ten siūlomų sumuštinių ir kiaulienos šonkaulių. „Aišku, ir eilė, ir nemaža kaina, ir kas ragavo, patiekalų skoniu neliko ypatingai sužavėti. Bet jų koncepcija man labai patiko“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Jos vertinimu, užkandinės sėkmę iš dalies būtų galima paaiškinti tuo, kad ją kuriant pataikyta „ant bangos“. Tokios, kaip anksčiau buvo su picerijomis ar vėliau su mėsainiais.

„Atidarantiems naujus restoranus kaip tik ir linkėčiau nekopijuoti vienodų menių. Kad nebūtų truputį lašišos, truputį steiko, pastos, raviolių – tai labai neįdomu. O jie turi savo veidą, aiškų stilių ir meniu, ir tu žinai, ko ten eiti“, – svarstė asociacijos prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)