Šalys vertinamos pagal 11 skirtingų kriterijų, tarp kurių nuosavybės teisės, inovacijos, mokesčiai, technologijos, korupcija, laisvės (asmeninės, prekybos ir piniginės), investuotojų apsauga, akcijų rinkos ir kita. Pirmoje vietoje reitingo vietoje atsidūrė Danija, skelbia „Business Insider“.

Interaktyviame bendrovės „Esri“ parengtame žemėlapyje pateikiamos 25 geriausios ir 10 blogiausių valstybių verslui iš viso pasaulio.

Geriausiųjų 25-tuke dominuoja Europos valstybės – sudaro net du trečdalius. Pabrėžiama, kad jos surinko daugiausia balų tokiose kategorijose kaip prekybos ir asmeninės laisvės, inovacijos ir kova su korupcija.

Kalbant apie Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną, iš jo geriausiųjų sąraše atsidūrė 7 šalys. Jungtinės Amerikos Valstijos šiais metais reitinge užėmė 22-ąją vietą – nuo praeitų metų nusileido per keturias pozicijas. Tai jau šešti metai iš eilės, kai JAV reitinge leidžiasi žemyn.

Geriausią rezultatą šiais metais pademonstravo Lietuva, kuri pakilo per septynias pozicijas ir atsidūrė 17-oje vietoje.

Afrikos valstybės sudaro 60 proc. verslui nepalankiausių valstybių. Tokią situaciją lėmė klestinti korupcija, biurokratiniai kliuviniai ir sudėtinga mokesčių sistema. Paskutinę vietą reitinge užėmė Čadas – 144-ąją.

Štai kokius duomenis apie Lietuvą interaktyviame žemėlapyje pateikia „Forbes“:

BVP: 49 mlrd. dolerių (44,82 mlrd. eurų)

BVP augimas: 3 proc.

BVP vienam gyventojui: 27 tūkst. 300 dolerių (24 tūkst. 970 eurų)

Gyventojų skaičius: 2,9 mln.

Valstybės skola: 39,3 proc. BVP

Nedarbo lygis: 10,7 proc.

Infliacija: 0,2 proc.

Prekybos balansas: 0,1 proc. BVP

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)