"Sandėliai uždaryti jau keturias savaites, todėl už laiku nepatiektą produkciją mums skaičiuojamos baudos. Pagalbos kreipėmės į visas įmanomas Rusijos institucijas, dabar jos prašysime ir Lietuvos ambasadoriaus Rusijoje", - sakė "Brendcentro" vadovas Robertas Jankus, rašo "Verslo žinios".

Rusai birželį "Marijampolės pieno konservus" apkaltino, kad šie jų rinkai tiekia netinkamus vartoti pieno konservus.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Darius Remeika teigė, kad "Marijampolės pieno konservų" produkcija atitinka ES reikalavimus ir dėl kokybės nėra pakliuvusi į veterinarų akiratį.

Tai patvirtino birželio viduryje Lietuvoje lankęsis Rusijos vyriausiasis valstybinis veterinarijos inspektorius Jevgenijus Nepoklonovas.

Nuo pernai rugsėjo "Marijampolės pieno konservai" produkcijos į Rusiją eksportuoti negali, nes neturi šios šalies veterinarijos leidimo. Jam gauti birželio pradžioje bendrovė rusų ekspertų buvo tikrinama jau kelintą kartą. Marijampoliečiai palankių žinių iš Rusijos tikisi sulaukti dar šią savaitę.

Rusijoje bendrovė per metus parduoda apie 10 mln. indelių pieno konservų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją