Prieš savivaldybės tarybos posėdį trečiadienį susirinko keliolika kiemsargių - tarybos nariams jie dalijo lapelius su reikalavimais sumokėti skolas jų darbdaviams, kai kurie jų teigia dėl skolų jau negaunantys atlyginimų.

„Norime, kad savivaldybė atsiskaitytų su įmonėmis, kurios tvarko miestą. Nes situacija yra nepasikeitusi, skola didėja: lapkritį išvalėme, lapus išvežėme, o neatsiskaito. Dalis atlyginimus dar gauna, dalis jau negauna, jau už mėnesį. Norime atkreipti dėmesį - gal jie pradės galvoti, nes tai tikrai ne paskutinė akcija, mes netylėsime“, - BNS sakė Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Renata Tilinskytė.

Anot jos, absoliuti dauguma kiemsargių per mėnesį uždirba minimalų atlyginimą.

Meras Remigijus Šimašius pabrėžia, kad savivaldybė yra skolinga daugybei įmonių ir skola susikaupė per daugybę metų ir sieja protestus su politinių oponentų „politine darbotvarke“.

„Klausimas, kodėl pernai tos pačios įmonės tie patys darbuotojai piketavo prie Vyriausybės ir prie Seimo, o šiandien tos pačios įmonės darbuotojai, tos pačios profsąjungos piketuoja prie savivaldybės. Man tai panašu truputėlį ne tik į problemų iškėlimą, bet ir į dangstymąsi problemomis sprendžiant politinės darbotvarkės klausimus“, - žurnalistams sakė meras.

Tačiau konkrečių politinių jėgų, su kuriomis sieja kiemsargių profsąjungas, R.Šimačius žurnalistams neįvardijo.

Kartu jis sakė, kad apie protestą nebuvo informuotas ir pažadėjo rasti laiko su profesinių sąjungų darbuotojais asmeniškai aptarti keliamas problemas. Meras sako gavęs pačių kiemsargių patikinimą, kad atlyginimai jiems nevėluoja.

„Problema neišsisprendžia per metus, bijau, kad ir per du-tris metus ji sumažės, bet visiškai neišnyks. Aišku, ką reikia daryti: mokėti skolas. Tą planą turime susidėlioję, su visais kreditoriais šnekamės ir šnekame konstruktyviai. O privačių įmonių darbuotojams reikia įvertinti visas rizikas, mokėti atlyginimus ir nebandyti žaisti kažkokių politinių žaidimų“, - pridūrė R.Šimašius.

Sostinės kiemsargiai prie Vilniaus savivaldybės dėl skolų ankstesniais metais protestavo tiek prie Savivaldybės, tiek prie Vyriausybės ir Seimo. Paskutinis jų protestas prie parlamento vyko pernai gruodį.

Vilniaus miesto tvarkymu rūpinasi trys įmonės - „Stebulė“ ir „Mano aplinka“ bei savivaldybės įmonė „Grinda“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)