Naujai įsteigto kelionių organizatoriaus generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis teigė, kad šiuo metu bendrovė laukia kelionių organizatoriui reikalingos licencijos iš Valstybinio turizmo departamento. Planuojama veiklą pradėti nuo kovo mėnesio.

Įmonės vadovas skaičiuoja, kad iš planuojamų 20 tūkst. klientų kitais metais apie 3 tūkst. galėtų būti ne Lietuvos gyventojai – Latvijos ir Baltarusijos turistai.

„Matydami Lietuvos turizmo rinką, kuri yra nekintanti per pastaruosius dešimt metų, esame įsitikinę, kad mūsų atsiradimas turizmo rinkoje paskatins lietuvius daugiau keliauti – daugiau lietuvių išvyks į svečias šalis pailsėti“, - teigė jis.

Vis dėlto kol kas kelionių organizatorius „Kidy Tour“ žada Lietuvos gyventojus skraidinti tik į Turkijos Alanijos regioną. Naujas kelionių organizatorius tikisi, kad padidėjusi konkurencija rinkoje padės kelionių pirkėjams pajusti ne tik patrauklesnes kainas, bet ir geresnę kokybę.

„Mūsų pagrindinis partneris „Eftalia“ dirba su Vakarų operatoriais. Mes prisijungdami kartu su partneriais galėsime pasiūlyti tiek Vokietijos, Didžiosios Britanijos rinkoje vertinamus produktus už konkurencingą kainą“, - kalbėjo G. Aukštuolis.

Įmonės vadovo teigimu, vos tik pasirodžius pirmai informacijai apie planuojamą naujo kelionių organizatoriaus veiklos pradžią, vienas iš rinkos lyderių iškart paskelbė akciją kelionėms ta kryptimi, kuria žada klientus skraidinti „Kidy Tour“.

„Kai tik prasidėjo kalbos apie rusų turistų įtaką atostogų kainoms Turkijoje, abu rinkos žaidėjai („Novaturas“ ir „Tez Tour“ - red.) žiniasklaidoje teigė, kad kainos nesikeis. Tačiau, kaip matome, kainos tikrai šiek tiek keisis“, - tvirtino naujo kelionių organizatoriaus vadovas.

Su verslininku Gediminu Žiemeliu siejamos „Avia Solutions Group“ valdybos narys Daumantas Lapinskas teigė, kad naujo kelionių organizatoriaus veiklai yra numatytas 4 mln. eurų finansavimas.

„Tiek partneriai, tiek mes numatę minimalų penkerių metų laikotarpio bendradarbiavimą. Tos lėšos bus naudojamos esant poreikiui ir kol kas esame skyrę tiek lėšų, kad užtikrintume veiklos pradžią, draudimus ir garantijas, numatytas kelionių organizatoriui“, - komentavo jis.

Šiuo metu 29,44 proc. “Avia Solutions Group” akcijų priklauso „ZIA Valda Cyprus Ltd.“, 10,71 proc. - Vaidui Barakauskui, 10,1 proc. - “VGE Investments Limited”, 8,99 proc. - “Mesotania Holdings Ltd.”, 7,79 proc. - “Harberin Eneterprises Limited”, 5,01 proc. - “Nationale-Nederlanden Otwarty Fundusz Emerytalny”, 0,94 proc. - Anatolijui Legenzovui, 0,78 proc. - Aurimui Sanikovui, 0,42 proc. - Žilvinui Lapinskui, likę 25,72 proc. prekiaujama akcijų biržoje.

„Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis yra buvęs bankrutavusios bendrovės „flyLAL“ akcininkas. 2008 m. “Avia Solution Group” nuo atskyrė užsakomųjų skrydžių veiklą, vėliau įmonė įgijo „Small Planet Airlines“ pavadinimą.

„Avia Solution Group“ yra listinguojama Varšuvos akcijų biržoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)