Kai kurie viešbučiai jau užpildyti

Palangos turizmo informacijos centro direktorės Egidijos Smilingienės teigimu, naujametei nakčiai kai kurie kurorto viešbučiai rezervuoti jau 100 proc., kituose yra likę tik šeimyniniai ar liukso apartamentai.

„Naujametė naktis tarp poilsiautojų – pati populiariausia. Gruodžio 30-ąją ar sausio 2-ąją vietų viešbučiuose dar tikrai yra kur kas daugiau“, – teigė E. Smilingienė.

Poilsiautojų negąsdina ir kainos. Pavyzdžiui, trijų žvaigždučių viešbutyje nakvynė naujametę naktį su pusryčiais standartiniame dviviečiame kambaryje kainuoja 80 eurų.

„Kainos tokios lyg karšiausią vasaros dieną. Tačiau taip yra tik naujametę naktį, visas kitas šventines naktis kainos jau yra mažesnės“, – tikino direktorė.

Daugiausia per Naujuosius į Palangą suplūs lietuvių, bet laukiama ir svečių iš Latvijos, Rusijos.

„Žinoma, dėl finansinės padėties Rusijoje, ir Palangoje rusų nebus tiek, kiek prieš dvejus ar trejus metus, bet jų vis tiek bus. Be to, rusai juk nebelabai turi pasirinkimą, kur atostogauti, o pas juos gilios tradicijos atostogauti pirmąją sausio savaitę. Todėl dalis rusų, kurie gali sau tai leisti, atvyks į Palangą“, – aiškino E. Smilingienė.

Kavinėse sunku rasti vietų

Palanga - Kalėdų šviesos miestas

Didžiausia atrakcija naujametę naktį poilsiautojams – fejerverkas nuo tilto į jūrą.

„Tačiau šiemet pastebėjome, jog žmonės labai domisi ir kitais renginiais. Jau lapkritį sulaukėme paklausimų, kas gruodžio 31-ąją vyks, pavyzdžiui, naujoje Koncertų salėje, kur galima įsigyti bilietus. Palangoje taip pat įprasta, kad visi restoranai ir kavinės rengia specialias programas, kurios pritraukia daug žmonių, didesnėms kompanijoms jau sunku bus rasti laisvų vietų“', – teigė direktorė.

Kalėdos Palangoje bus ramesnės.

„Užsakymų viešbučiai turi, tačiau tikrai ne tiek, kiek naujametę naktį. Kalėdos yra šeimos šventė ir žmonių Palangoje, matyt, bus daugiau todėl, kad į ją pas namiškius grįš palangiškiai iš kitų miestų ar užsienio“, – kalbėjo E. Smilingienė.

Rezervuoja nuo rugsėjo

Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė teigė, jog pirmieji poilsiautojai nakvynės vietas Kalėdoms ir naujųjų metų sutiktuvėms ėmė rezervuoti dar rugsėjį.

„Tradiciškai daugiau poilsiautojų sulauksime per Naujuosius metus, bet žmonių bus ir per Kalėdas. Kiek kalbėjau su kolegomis, jau dabar apie 50 proc. nakvynės vietų Naujųjų metų nakčiai yra rezervuotos. Jei taip bus ir toliau, tai šiemet tikrai bus geriau nei pernai, poilsiautojų bus daugiau“, – kalbėjo I. Baltrušaitienė.

Jos manymu, tai lemia kelios priežastys. „Net ir žiemą esame priklausomi nuo oro, o jį per didžiąsias metų šventes prognozuoja gerą. Naktimis turėtų paspausti šaltukas, kuris papuoš pušynus, o dienomis bus šilta“, – teigė pašnekovė.

Dar viena priežastis, kodėl poilsiautojų Neringoje per didžiąsias metų šventes šiemet tikimasi sulaukti daugiau nei ankstesniais metais, yra pasaulį krečiantys neramumai. „Manau, kad tikrai nemažai žmonių, kurie, pavyzdžiui, skrisdavo Naujųjų sutikti į Paryžių, šiemet to nebedarys, liks Lietuvoje. Negerai, kad pasaulyje yra neramu, tačiau ta situacija, matyt, lems tai, kad mes sulauksime daugiau svečių“, – svarstė I. Baltrušaitienė.

Brangiau nei pernai

Naujųjų metų sutikimas Palangoje (M. Milinio nuotr.)

Ji tikino, jog daugiausia poilsiautojų bus lietuviai, tačiau vietas rezervuojasi ir rusai. „Bet jų bus gerokai mažiau nei ankstesniais metais. Jiems pas mus poilsiauti dabar yra labai brangu“, – konstatavo verslininkė.

I. Baltrušaitienė skaičiavo, kad žiemą Neringoje galima priimti apie 1500 žmonių – tiek yra tvarkingų, patogių nakvynės vietų.

„Dviem žmonėms para pas mus kainuos nuo 40 iki 150 eurų. Kaina priklauso nuo to, kokius apartamentus, ar paprastą butą žmonės renkasi. Neslėpsiu, jog kainos yra panašios į tas, kokios buvo vasarą, jos – ne žiemiškos. Ir reikia pripažinti, kad šiemet nakvynė tikrai brangesnė nei pernai – vidutiniškai apie 10 eurų už parą. Visuose kurortuose kyla kainos, jas keliame ir mes, bet tai darome dar pakankamai atsargiai“, – neslėpė pašnekovė.

Paklausta, ką per Naujuosius žmonės veikia Neringoje, I. Baltrušaitienė tikino, jog prieš kelerius metus veikiantys restoranai bandė organizuoti specialias programas, tačiau tai nepasiteisino.

„Žmonės į Neringą atvažiuoja „vartoti" gamtą, jie nenori sėdėti restoranuose. Todėl jie mieliau eina į renginius, vykstančius centrinėje Nidos aikštėje. O sausio 1-ąją didžiausia atrakcija – toje pačioje aikštėje nemokamai dalijama kopūstienė“, – juokėsi pašnekovė.

Nors vietų per Kalėdas ar Naujuosius metus apsistoti Neringoje ir Palangoje dar tikrai yra, I. Baltrušaitienė ir E. Smilingienė patarė nelaukti paskutinės akimirkos jas rezervuoti.

„Visi žinome, kad kuo ilgiau delsime, tuo mažesnis pasirinkimas bus ir kainos, ir kokybės prasme“ – pabrėžė Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)