„Ne. Apie naujas sankcijas nekalbama. Be to, logiškai mąstant, tai ne tik maisto produktų embargo įvedimas, kaip Europos ir Amerikos atžvilgiu, tai visai kita situacija. Susidaro realios grėsmės žmonėms ir šaliai“, – teigia ministras.

Ekonomikos ministerijos vadovas įsitikinęs, kad abiejų šalių verslo ryšiai nukentės mažiausiai. „Pas mus dirbantys Turkijos investuotojai veiklą vykdo ir toliau. Šiuo metu Darbo ministerija pasiūlė protingą mechanizmą šių įmonių kvotoms išsaugoti“, – aiškino jis.

A. Uliukajevas pripažino, kad draudimas importuoti į Rusiją vaisius ir daržoves iš Turkijos gali, nors ir nedaug, pakelti kainas – „dešimtąja procento dalimi“. „Bet kuriuo atveju per 12 mėnesių kainų augimo banga bus apmalšinta“, – pažymėjo ministras.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas jau patvirtino draudžiamų įvežti į Rusiją nuo 2016 m. sausio 1 d. produktų sąrašą. Sankcijomis draudžiami pomidorai, agurkai, laiškiniai ir paprastieji svogūnai, kopūstai ir brokoliai, taip pat nemažai vaisių: citrusiniai, švieži obuoliai ir kriaušės, abrikosai, nektarinai ir persikai, slyvos, žemuogės, braškės ir vynuogės.

A. Uliukajevas: antroje 2016-ųjų pusėje naftos kainos taps stabilesnės

Pirmadienį televizijos kanalo „Rossija 24“ tiesioginiame eteryje Rusijos ekonomikos plėtros ministras A. Uliukajevas taip pat pareiškė, kad naftos kainų svyravimas susilpnės jau antrąjį 2016 metų pusmetį. Be to, šiuo laikotarpiu kainos turėtų vėl imti stiebtis aukštyn.

„Manau, kad naftos kaina keisis. Taip mano ir daugelis finansų analitikų, teigiančių, kad du ar tris ketvirčius dar bus registruojamas toks kainų šokčiojimas. Nuo antrosios ateinančių metų pusės gana tikėtina, kad naftos kainų dinamika vėl taps pozityvi, be to, sumažės kainų kaita. Iš esmės manau, kad prognozuojami 50 JAV dolerių už barelį yra gana pagrįsti“, – teigia pareigūnas.

Gruodžio 4 d. Rusijos Dūma priėmė įstatymą dėl 2016 metų biudžeto. Ateinantiems metams vyriausybė biudžetą formuoja tik 12-ai mėnesių, todėl 2017-2018 metų prognozės nepateikiamos. Taip pat ateinančiais metais atšaukiama nuostata nustatyti maksimalų šalies išlaidų lygį, atsižvelgiant į vidutinę trejų ankstesnių metų naftos kainą. Šis rodiklis 2016-ųjų biudžete nurodomas ties 50 JAV dolerių už barelį riba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)