Nurodoma, kad Baltarusijos prekybos ministerija parduotuvių veiklą stabdo 90 dienų.

Pranešama, kad „Mart Inn“ tokiu būdu ketinama bausti už sisteminius pažeidimus vykdant atsiskaitymus su pieno, mėsos produktų, duonos gaminių ir kitų prekių tiekėjais, pasibaigusio galiojimo produkcijos realizavimą ir kitus pažeidimus, rašo news.tut.by.

Patikrinimo dieną šio prekybos tinklo įsiskolinimai siekė 70 mlrd. Baltarusijos rublių (3,66 mln. eurų), iš kurių per 20 mlrd. Baltarusijos rublių (daugiau nei 1,04 mln. eurų) – už gautus mėsos, pieno ir duonos gaminius.

„Be to, dalyje parduotuvių buvo prekiaujama iki 25 rūšių pasibaigusios galiojimo produkcija (sūriai, mėsos gaminiai, dešros, vištiena, actas, alus ir kt.“, - teigiama Prekybos ministerijos pranešime.

Pabrėžiama, kad prekybos tinklo „Mart Inn“ savininkas 2015 m. vien remiantis patikrinimų metu surinktais duomenimis keturis kartus teismų patrauktas administracinėn atsakomybėn, o jam skirtų baudų bendra suma siekia per 120 mln. rublių (daugiau nei 6270 eurų).

Be to, administracinėn atsakomybėn patraukta 10 asmenų iš šio prekybos tinklo vadovybės.

„Mart Inn“ valdytojas: tinklo veikla stabdoma nebus

„Mart Inn“ tinklo valdytojo – investicinio fondo „Lords LB Private Equity Fund I“ – atstovas Marius Žemaitis suskubo reaguoti į informaciją.

Pranešime rašoma, kad fondo vadovybei situacija yra puikiai žinoma ir tam yra pasiruošta. Baltarusijos Prekybos ministerija pastaruoju metu tikrino ne tik „Mart Inn“, bet ir konkuruojančių tinklų veiklą. Šie tikrinimai yra susiję su pasikeitusia tvarka, reglamentuojančia atsiskaitymų už prekes atidėliojimą. Tinklams buvo nustatyti terminai, iki kurių turi būti įvykdyti visi reikalavimai, atitinkantys naująją tvarką.

Iki „Mart Inn“ suteikto termino, t.y. gruodžio 16 d., visi neatitikimai bus išspręsti. Tinklo vadovybė užtikrina savo pirkėjus bei partnerius, jog veikla nebus stabdoma.

Įmonės pozicijas neseniai sustiprino naujas strateginis investuotojas, kurio patirtis prisidės prie tinklo atnaujinimo bei plėtros. Daug dėmesio bus skiriama ir paslaugų kokybės gerinimui.

„Mart Inn“ tinklo akcijas lygiomis dalimis valdo UAB „Rivona“ ir „Lords LB Private Equity Fund“.

2012 m. įsteigtą prekybos centrų tinklą sudaro 30 parduotuvių, bendrovėje dirba per 1100 darbuotojų.

2014 m. prekybos tinklo apyvarta siekė 101 mln. JAV dolerių (95,28 mln. eurų).

DELFI primena, kad pusę „Ordetos" akcijų šį rudenį nusipirko bendrovė „Rivona". kurios pagrindinis akcininkas yra „Norfos" savininkas Dainius Dundulis.

47 proc. „Lords LB Private Equity Fund I“ akcijų per kitą įmonę valdo ir mažasis prekybos tinklo „Maxima" akcininkas Mindaugas Marcinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)