Kaip praneša meduza.io, paskelbtame dokumente teigiama, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. imamas taikyti draudimas į Rusiją importuoti šaldytą vištieną ir kalakutieną, kai kurių kategorijų daržoves ir vaisius, o taip pat ir druską bei gvazdikus.

Be citrusinių vaisių (apelsinų, mandarinų ir kt.) į sąrašą pateko paprastieji svogūnai ir valgomieji svogūnėliai, žiediniai kopūstai, brokoliai, agurkai ir kornišonai, vynuogės, obuoliai, kriaušės, abrikosai, persikai, nektarinai, slyvos, žemuogės ir braškės.

Šis dokumentas įsigalioja nuo oficialaus jo paskelbimo dienos ir galioja iki specialiųjų ekonominių ir kitų priemonių, apibrėžiamų šiame dokumente, atšaukimo.

Turkai suskaičiavo sankcijų praradimus

Turkijos ekonominis laikraštis „Dunya", remdamasis savo šaltiniais, įvertino šalies vaisių ir daržovių eksportuotojų nuostolius dėl Rusijos taikomų sankcijų 150-čia mln. JAV dolerių, praneša „Reuters".

Kaip rašo naujienų agentūra ELTA, leidinys nurodo, kad apytikslės į Rusiją eksportuoti draudžiamų ir sugesti galinčių vaisių ir daržovių apimtys siekia 190 tūkst. tonų. Šios prekės leidimo eksportuoti laukia šalies uostuose, pasienio punktuose ir sandėliuose.

Nors prekės negali būti tiekiamos į Rusijos teritoriją, tačiau vaisių ir daržovių kainos pačioje Turkijoje auga. Pardavėjai kainas kelti pradėjo prasidėjus žiemos sezonui, nors sandėliuose laikomą produkciją bandant parduoti vidaus rinkoje kainos turėtų kristi.

Prekybos Turkijos rinkoje dalyviai nesitikėjo, kad šių prekių kiekiai liks neeksportuoti iš šalies. Turkijos tarptautinės krovinių vežėjų asociacijos pirmininkas Cetinas Nuhoglu paaiškino, kad sugriežtinus Rusijos muitinės procedūras pasienyje susidarė stambiojo krovininio transporto eilės, nors prekės vežamos tiek į Rusiją, tiek ir Vidurio Azijos šalis.

„Susidarius tokiai situacijai, aktyviau bus naudojamas maršrutas Kaspijos jūra. Jeigu keltai ims veikti visu pajėgumu, kelio išlaidos sunkvežimiams sumažės 30-čia procentų", - mano C. Nuhoglu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)