Internetinės prekybos bendrovių asociacijos teigimu, tarifų reforma, jei būtų atlikta anksčiau, 2014 m. būtų padėjusi į šalies biudžetą surinkti 47,7 mlrd. rublių (0,68 mlrd. eurų). Vis dėlto internetiniai pardavėjai užsienyje vadina naująsias sąlygas savavališkomis ir rizikingomis, rašo „Kommersant“.

Gruodžio 2 d. Eurazijos ekonominė komisija ketina svarstyti Rusijos pasiūlytą 10-15 eurų rinkliavą už daugiau nei 22 eurų vertės sunkesnes nei 1 kg siuntas, o taip pat ir 30 proc. mokestį už didesnės nei 150 eurų vertės sunkesnes nei 10 kg siuntas. Šio klausimo svarstymas turėjo įvykti lapkričio 23 d., tačiau buvo atidėtas. Sprendimas svarstymą atidėti galimai susijęs su Eurazijos ekonominės komisijos šalių narių pozicijų nesutapimu – kategoriškai prieš pasisakė Kazachstanas.

„Mėginama pažeisti vartotojo teises“, - pareiškė „eBay“ biuro Rusijoje vadovas Vladimiras Dolgovas, komentuodamas Rusijos idėją apmokestinti brangesnes nei 22 eurai siuntas. „Nesutinkame. Turbūt sustabdžius gatvėje bet kurį asmenį paaiškėtų, kad jis irgi nesutinka. Kodėl 22 eurai, o ne 15 ar 30? Norėčiau pamatyti, kuo grindžiami šie paskaičiavimai“, - piktinosi jis.

„Kalbama apie didžiulius resursus, kuriuos būtina skirti visiems dalyviams, kad būtų suderinta viskas, atsižvelgiant į skirtingus kainų limitus (iki 22 ar iki 150 eurų), skirtingus tarifus ir fiksuotus mokesčius“, - svarstė „SPSR-Ekspress“ generalinio direktoriaus pirmasis pavaduotojas Sergejus Lapinas. Jo manymu, jei rinkliavų mokėjimas bus nepatogus fiziniams asmenims, daugelis pirkėjų gali tiesiog atsisakyti pirkinių įsigijimo užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)