Siekdami sužinoti, kas restorane labiausiai paplonina mūsų kišenę, JAV leidinio žurnalistai anonimiškai pasikalbėjo su keliais virtuvės šefais, kurie atskleidė, kuriuos patiekalus rinkdamiesi metame pinigus į balą.

Aštrūs tuno suktinukai

Ar žinote, kodėl tie suktinukai būna tokie aštrūs? Ogi todėl, dėl ko ir daugelyje abejotinos higienos vietų mėsa yra gausiai barstoma prieskoniais: mėsa yra įtartina. Ji nebūtinai būna sugedusi, tačiau vieno restorano savininkas sakė: „Aš nuo tuno suktinukų laikausi atokiai, nes jiems gaminti naudojama atliekinė tuno mėsa, kuri gausiai barstoma prieskoniais“.

Tešloje kepti kalmarų žiedai

Šiuo atveju kalmarų ir tešlos santykis yra toks pat, kaip ir reklamos ir krepšinio santykis per paskutinių 30 NBA rungtynių sekundžių. „Jūs iš esmės mokate už tešlą“, – sakė vienas virtuvės šefas.

Trumai

Daugeliu atvejų „trumų aliejuje“ trumų yra tiek pat daug, kiek žaliosios citrinos sulčių „Sprite“ gėrime. Beveik visi kalbinti virtuvės šefai pripažino, kad dažniausiai tai cheminiu būdu sukurta imitacija arba geriausiu atveju labai praskiestas ekstraktas. Ir net tai retais atvejais, kai aliejuje iš tiesų yra trumų, tikrai neverta tiek mokėti už kelis juodus trupinėlius ant savo rizoto.

Vanduo buteliuose

Šis atvejis ne toks akivaizdus, kaip manote. Žinoma, restorane vis tiek vienaip ar kitaip sumokate už tai, kas yra „nemokama“. Ir jeigu nesate iš tų žmonių, kurie sako „aš negaliu gerti vandens iš krano, nes tai šlykštu“, geriau paklauskite padavėjo apie restorano vandentiekio vandenį. Dažnai restoranuose statomi papildomi vandens filtrai, ir tokiu atveju vandentiekio vandens skonis bus ne prastesnis už nemažai kainuojantį į butelius išpilstytą vandenį.

Bet kokie vištienos užkandžiai, kainuojantys daugiau nei $25

Net jei vištos buvo auginamos leidžiant joms laisvai vaikščioti lauke, restoranui tokių vištų mėsa vargiai kainuos daugiau nei kelis dolerius už kilogramą, sakė vieno restorano savininkas ir virtuvės šefas. „Net sūris jūsų kesadilijoje su vištiena kainuoja daugiau“, – sakė jis.

Makaronai su sūriu ir omaru

Kelių dolerių antkainis ruošiant makaronus su sūriu nėra didžiulis nusikaltimas. Tačiau viskas, kas yra daugiau, jau yra pinigų švaistymas. „Užsisakydami makaronų su sūriu ir omaro mėsa negausite omarų uodegyčių ar čiuptuvų. Gausite makaronų su nuskabytais omaro mėsos gabaliukais. Gal ir bus skanu, tačiau taip tikrai gerokai papildysite restorano kasą“, – aiškino vienas virtuvės šefas.

„Bevardis“ alkoholis

Jeigu bare paprašysite „ko nors išgerti“, jums įpils pačio pigiausio gėrimo. Paprastai tokie ne itin žinomų prekės ženklų gėrimai barmenui stovi po ranka. Vieno restorano savininkas pripažino, kad tokiems gėrimams taikomas antkainis yra gerokai didesnis, o jų kokybė yra prastesnė. Geriau išleisti vieną kitą dolerį ir užsisakyti geresnės kokybės gėrimo.

Austrės

Jeigu austrės yra naudojamos kokiam nors įmantriam patiekalui paruošti, tai gal ir verta už jį sumokėti brangiau. Tačiau užsisakyti vien tik austrių, kurių ruošti nereikia, ir mokėti didelę sumą pinigų tikrai neverta.

Didelė užkandžių lėkštė ar skrudinta duona su užtepėle

Pagalvokite, kiek išleidžiate pinigų paprastai duona ir kečupui, nes iš esmės tai ir gaunate, tik kiek gražesnėje formoje. Kaip pasakė vienas virtuvės šefas, „tai puikus būdas užsiprašyti daug pinigų už duoną ir sviestą“.

Brangus vynas ar šampanas

Vienas restorano savininkas paaiškino, kad kuo brangesnis vynas restorane, tuo didesnis antkainis jam taikomas. Jeigu nesate tikras vyno žinovas, geriau į restorano atsineškite savo mėgiamo vyno ir sumokėkite kamščio mokestį. Priešingu atveju neverta išsidirbinėti ir apsimetinėti ekspertu, o geriau užsisakyti pigesnio vyno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)