Konsultacijų bendrovė „Experian" ir prekybos internetu grupė IMRG laukia, kad sandorių internetu vertė turėtų pasiekti 1,07 mlrd. svarų. Tai būtų pirmas kartas, kai per vieną prekybos dieną būtų perkopta 1 mlrd. svarų riba, praneša BBC.

Mokėjimo sistemos operatorė „Visa Europe" nurodo, kad internetu ir parduotuvėse jos kortelėmis atskaitant išleistos lėšos gali siekti 1,9 mlrd. svarų.

Praėjusių metų „juodąjį penktadienį" pirkėjai keliskart dėl prekių susimušė, prekybos internetu sistemos neatlaikė prisijungimų krūvių, o siuntų tarnybos sunkiai dorojosi su užsakymų antplūdžiu.

2014-ųjų prekybos maratono metu „Amazon" užregistravo per parą pardavusi daugiau kaip 5,5 mln. prekių, t. y. po 64 prekes per sekundę. Jos konkurentė "eBay" tikisi, kad vien Britanijoje per 24 valandas parduodamų per sekundę prekių kiekis pasieks 25.

Prieš „juodąjį penktadienį" ir „kibernetinį pirmadienį", kurių metu šventiškai nusiteikusiems pirkėjams nemažai prekybos centrų ir prekybos internetu įmonių siūlo milžiniškas nuolaidas, pasipylė ir įspėjimai pirkėjams iš IT saugos specialistų.

Programišiai šiuo laikotarpiu ketina nusitaikyti ne tik į prekybos centrų kasų sistemas, bet ir siųsti virusais užkrėstų reklaminių laiškų pigių sandorių besivaikantiems žmonėms. Kai kurios programišių grupės padirbo ir populiarias apsipirkimo internete programėles, padėsiančias pasisavinti perkančiųjų duomenis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)