„Lietuva yra maža, bet atvira šalis, siekianti pritraukti investicijų ir įgyvendinanti projektus, susijusius su naujomis technologijomis, su pažanga. Lietuva privalo būti dinamiška ir lanksti, kad galėtų varžytis dėl investicijų tiek regiono, tiek ir pasauliniu mastu. Mes palaikome „Uber“ ir kitas dalijimosi ekonomikos bendroves, kurios užtikrins, kad savo veiklą mūsų šalyje vykdys skaidriai. Džiaugiuosi, kad keleivių pervežimo paslaugų sektorius pasipildys pažangias technologijas naudojančiu nauju žaidėju, sukursiančiu darbo vietas“, – sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo su „Uber“ atstovais kalbėta apie mokesčių administravimą, reikalingą teisinę bazę, apie veiklos saugumą ir patrauklumą visuomenei.

„Būtina operatyviai spręsti klausimus, kurie leis kaip galima greičiau pradėti veiklą šalyje – suderinti teisės aktus, užtikrinti skaidrų mokesčių administravimą ir pajamų surinkimą, todėl pavedžiau Susisiekimo ministerijai bei Valstybinei mokesčių inspekcijai bendradarbiauti ir operatyviai spręsti šiuo klausimus“, – sako Ministras Pirmininkas.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus po susitikimo teigė, kad „pavežėjimas yra šiuolaikinis transporto organizavimo būdas, veikiantis kaip naujas papildomų pajamų gyventojams bei ekonominių ir aplinkosauginių naudų miestams šaltinis. Tai tapo įmanoma vos prieš 6-7 metus dėl technologinės pažangos, išmaniųjų telefonų ir dalinimosi ekonomikos atsiradimo.

Naujos technologijos vartotojams atveria naujų galimybių. Be to, šiuolaikinis dalijimosi ekonomikos paslaugų bendrovių reglamentavimas suteiktų galimybę Lietuvai ir toliau pirmauti skaitmeninių technologijų srityje, kas atneštų naudą piliečiams, nes jie turėtų didesnę pasirinkimo laisvę ir išmanesnių būdų keliauti.

Už „Uber“ tarptautinės veiklos plėtrą atsakingas Alexanderis Lobovas sakė, jog Lietuva demonstruoja tikrą lyderystę palaikydama priemones, maksimizuojančias pavežėjimo paslaugų ir tokių skaitmeninių paklausos platformų kaip „Uber“ privalumus miestams bei jų gyventojams visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)