Kinijos remiamas paktas, pavadintas Azijos ir Ramiojo vandenyno laisvosios prekybos zona (FTAAP), yra svarbus regioninei ekonomikos integracijai, trečiadienį X. Jinpingas sakė kasmetiniame Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo viršūnių susitikime.

„Atsiradus įvairiems naujiems regioniniams laisvosios prekybos susitarimams, nerimaujama dėl galimo susiskaldymo, - pažymėjo X. Jinpingas. - Reikia suaktyvinti FTAAP realizavimą ir į naują lygį kilstelėti regioninę ekonomikos integraciją".

Kinija nebuvo prisijungusi prie JAV remiamos Ramiojo vandenyno bendradarbiavimo sąjungos (TPP), spalį pasirašytos dvylikos šalių. X. Jinpingas taip pat pabrėžė, kad Kinijos vaidmuo pasaulio ekonomikoje itin svarbus net ir sulėtėjus augimui, ir pavadino ilgalaikę įvykių kaitos trajektoriją „nepakitusia".

Kinijos ekonomika vis dar kovoja su sudėtingomis sąlygomis vidaus ir užsienio rinkose, susidariusiu rimtu įvairių veiksnių spaudimu ir neigiamu rimtų reformų poveikiu, - nurodė Kinijos prezidentas. - Beprecedentės tiek galimybės, tiek ir atsirandantys iššūkiai".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)