„Štai įdiegėme į „Grindos“ mašinas GPS (Globalią padėties nustatymo sistemą – DELFI), rodysime darbų vietas viešai, o šiuo metu svarstome ką tas „Grindos“ automobilis veikė Širvintų miškuose“, – parašė meras.

DELFI nusprendė pasidomėti ir susisiekęs su „Grindos“ vadovu Algimantu Vilūnu sužinojo, kad automobilis į Širvintos miškus važiavo parvežti grūdų.

„Mes turime teisę mašiną išnuomoti. Kiek žinau, ta mašina yra išnuomota žmogui, kuris turi parsivežti grūdus. Normaliai: pagal GPS rodmenis, pagal laiką, kuris užtruko toje kelionėje jis susimokės pinigus“, – aiškino uždarosios akcinės bendrovės, kurią 100 proc. valdo savivaldybė, direktorius.

Jis piktinosi, kad meras „Facebook“ dalinasi informacija, kurios nėra patikrinęs.

„Pamatė čia mašiną ir visi apsidirbo. Kas per velnias čia dedasi, nežinau. Tai išsiaiškinkim, paklauskite, kas čia yra

Jis irgi į feisbuką kiša kvailiausius dalykus, ką begalima sugalvoti. Ką neturi daugiau ką veikti tik sekti mašinas?“, – kalbėjo A. Vilūnas ir pridūrė, kad gal piktokai pasisakė, bet iš tikrųjų taip galvoja.

Mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas DELFI sakė, kad „Grindos“ automobilio kelionę į Širvintų miškus turėtų išnagrinėti įmonės valdyba.

„Tikimės, jog šitą atvejį įmonės valdyba labai kruopščiai ištirs (ar nebuvo pažeisti įstatymai) ir priims atitinkamus sprendimus“, – teigė jis.

„Grindos“ valdybą sudaro: Arvydas Darulis, Vygintas Bubnys, Alma Vaitkunskienė, Antanas Mikalauskas ir Edvardas Varoneckas.

Per 9 šių metų mėnesius „Grindos“ grynasis nuostolis sudarė 0,75 mln. eurų. Per per tą patį laikotarpį fiksuotas 0,1 mln. eurų grynasis pelnas. Įmonė valdo maždaug 44 mln. eurų vertės turtą.

DELFI taip pat primena, kad, kaip paaiškėjo šią savaitę, „Grinda“ turi daugiau nei 170 automobilių, iš kurių keli yra labai prabangūs, tai 2015 ir 2013 metų visureigiai „Toyota Land Cruiser“. Vienu jų važinėja pats A. Vilūnas.

Apie tai viešai paskelbė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Aušra Maldeikienė, pasidomėjusi, kiek Vilniaus miesto savivaldybės įmonių ir viešųjų įstaigų, kurių dalininkas yra savivaldybė, vadovų turi teisę naudotis tarnybiniais automobiliais ir kokie tie automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)