Antradienį kalbėdamas su DELFI jis tvirtino pripažįstąs, kad tai buvo klaida. Valstybinė mokesčių inspekcija tokį Kauno vadovo elgesį įvertino neigiamai.

„Vikondos“ socialinio tinklo paskyroje dėstoma, kad šventė vyko šeštadienį, rugpjūčio 1-ąją.

Tuo metu koncernas gimtadienį šventė ne tik su savo įmonių darbuotojais ir Kėdainių bendruomene.

„Ta proga į Kėdainių miesto stadione surengtą šventę plūdo dešimtys tūkstančių kėdainiečių ir jų svečių, o koncerno savininkus sveikino žinomi šalies verslo, politikos ir pramogų pasaulio žmonės", - rašoma socialinio tinklo žinutėje.

„G. Muznikas dalyvavo „Vikondos" jubiliejaus šventėje. Į šią šventę kviečiami ne tik žinomi šalies, bet ir žinomi Kėdainių žmonės. G. Muznikas - vienas iš žinomų kėdainiečių", - DELFI komentavo koncerno „Vikonda" komunikacijos skyriaus vadovė Kristina Kasparavičė.

G. Muznikas: tai buvo klaida

G. Muznikas teigė, kad švenėje dalyvavo savo atostogų metų kaip privatus asmuo. Tačiau pripažįsta, kad dabar į šventę neitų.

„Dabar vertinu, kad tai buvo klaida, kad aš ten buvau. Bet aš ten buvau kaip privatus asmuo ir mane pakvietė kaip privatų asmenį net ne „Vikondos“ savininkai, nei vadovai. Tai buvo atostogų metu, kadangi visi kėdainiečiai eina į tą koncertą. Koncertai gražūs, dėl to dalyvavau“, - DELFI teigė G. Muznikas.

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovas pabrėžė, kad jokios įtakos darbuotojams ar tyrimams nedarė.

„Nieko bendro nei negalima susieti, nei prisėti. Šventė rugpjūčio mėnesį, o mokestinis tyrimas buvo birželio mėnesį. Aš čia nematau jokių tiesioginių sąsajų. Sakau, mano tiesioginės įtakos nei planuojant, nei pasirašant pavedimus, nei kontroliuojant tiesiogiai darbuotoją – nėra. Yra planai sudaromi centrinėje VMI pagal rizikos faktorius. Pavedimus pasirašo ir mato kokias įmones tikrinti kontrolės departamento direktorė. Šį mėnesį planuose yra 300 įmonių – aš tikrai negaliu pasakyti, kokios įmonės tikrinamos šį mėnesį. Planą peržiūriu, bet tos įmonės man nieko nesako. Kad ir dabar – mano pirma mintis, kad „Krekenavos pašarai“ registruota Panevėžio rajone. Kad ji Kėdainiuose registruota tai aš tik dabar išsiaiškinau“, - teigė G. Muznikas.

Be to, G. Muznikas atskleidė, kad „Vikondos“ koncernas buvo lemiama priežastis, kodėl jis persikėlė dirbti į Kauną.

„Aš tikrai jokių sąsajų nei su tuo koncernu, nei su jo įmonėmis neturiu. Jei kas nors panagrinėtų mano istoriją, dėl ko aš atėjau iš Kėdainių į Kauną suprastų, kad ir buvo viena priežastis – to koncerno problemos ir aš paprasčiausiai Kėdainiuose dirbti negalėjau. Nematau jokio ryšio ir reaguoju labai jautriai. Tai vertinu kaip klaidą, kad ten nuėjau, tačiau tai buvo laisvalaikio praleidimo forma. Gali nagrinėti bet kurios tarnybos ir ieškoti kažkokių sąsajų ir kažkokį ryšį išvesti su kontroliuojamomis įmonėmis“, - teigė G. Muznikas.

Vertina neigiamai

„VMI prie FM šiuo metu nagrinėja visas laikino Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo apsilankymo koncerno „Vikonda“ jubiliejaus šventėje aplinkybes. VMI bendradarbiaus su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, prašys įvertinti šią situaciją ir spręs, ar pradėti galimo tarnybinio nusižengimo tyrimą“, - išplatintame pranešime spaudai pažymi VMI viršininkas Dainoras Bradaukas, akcentuodamas, kad institucija taiko aukščiausius reputacijos standartus vadovams.

VMI pažymi, kad institucija patvirtino „VMI Valstybės tarnautojo elgesio kodeksą“, kurio nuostatomis privalo vadovautis visi VMI ir apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų tarnautojai – tiek specialistai, tiek vadovai. Kiekvienas VMI tarnautojas privalo būti susipažinęs su šiuo dokumentu bei griežtai laikytis tarnautojo etikos principų", - rašoma VMI Komunikacijos vadovo Dariaus Butos komentare.

Pasak jo, mokesčių inspekcija ir jos padalinių atstovai bendradarbiauja su daugybe įvairių verslo asociacijų, nevyriausybinių organizacijų, valstybinių institucijų.

„Tačiau, siekiant išvengti bet kokių spekuliacijų, centrinis mokesčių administratorius visada protokoluoja darbuotojų susitikimus su privačių kompanijų atstovais. VMI prie Finansų ministerijos AVMI tarnautojams ir ypatingai vadovams ne kartą rekomendavo vertinti kiekvieno susitikimo su privačių kompanijų atstovais darbo ir ne darbo metu būtinybę. VMI prie FM neigiamai vertina bet kurio apskrities Mokesčių inspekcijos tarnautojo apsilankymą privačioje verslo subjekto šventėje", - komentavo D. Buta.

Koncerno įmonės tikrintos inspektorių

Mokesčių inspekcija DELFI informavo, kad Mokesčių inspekcijos Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamentas atliko žemės ūkio kooperatinės bendrovės „Krekenavos mėsa“ mokestinį patikrinimą, dėl jo rezultatų šiuo metu vyksta mokestinis ginčas.

„Bendrovėje „Krekenavos mėsa" mokestinis patikrinimas baigtas 2014 m. rugsėjo 5 d, - rašoma Mokesčių inspekcijos atsakyme. - Kauno apskrities mokesčių inspekcija nedalyvavo. Vyksta mokestinis ginčas."

Be to, Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija šiemet rugsėjo 2 d. pradėjo bendrovės „Krekenava“ mokestinį tyrimą.

„Kauno apskrities mokesčių inspekcija atliko mokestinį tyrimą „Krekenavos pašarai“ atžvilgiu. Mokestinis tyrimas atliktas nuo 2015 m. liepos 7 d. iki liepos 17 d. Po kontrolės veiksmų mokesčių mokėtojas deklaracijas patikslino. Tolimesni kontrolės veiksmai inicijuoti nebuvo", - rašoma Mokesčių inspekcijos komentare.

„Krekenavos mėsa", „Krekenava" ir „Krekenavos pašarai" yra koncerno „Vikonda" įmonės.

Informaciją apie nustatytus pažeidimus, mokesčių sumas VMI gali pateikti tik įsiteisėjus VMI sprendimams.

Šį rudenį paskelbtas konkursas Kauno apskrities VMI vadovo pareigoms užimti. Laikinai Kauno VMI padaliniui ketverius metus vadovavo G. Muznikas, kuris „Kauno dienos“ žiniomis, taip pat dalyvauja konkurse. Konkurse iš viso dalyvauja 3 kandidatai, jo pabaiga numatoma sausio 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)