49 metų G. Jasionis iki šiol vadovavo „Vikondos“ valdomai įmonei „Vikeda“, gaminančiai populiarius „Dadu“ prekinio ženklo ledus. G. Jasionis tampa ir koncerno valdybos nariu.

Bendrovės pranešime rašoma, kad penkerius metus koncernui „Vikonda“ vadovavęs Linas Grikšas pasitraukė iš šių pareigų siekdamas naujų asmeninių iššūkių.

Koncernas „Vikonda“ jungia keliolika skirtingose veiklos srityse prekes ir paslaugas kuriančių įmonių. Tai vienas iš didžiausių Kėdainių rajono darbdavių, kurio įmonėse dirba per 2 tūkst. darbuotojų.

Pranešime rašoma, kad koncerno istorija prasidėjo 1990 metais, kai buvo įregistruota pirmoji įmonė. Jos sėkminga veikla netrukus paskatino imtis plėtros. Po kurio laiko verslas išaugo į įmonių grupę jungiantį koncerną.

Koncernui „Vikonda“ priklauso: AB Krekenavos agrofirma, UAB Kėdainių konservų fabrikas, „Dadu“ ledus gaminanti UAB „Vikeda“ ir kitos gamybos, prekybos, žemdirbystės, statybos, žiniasklaidos, viešojo maitinimo, poilsio ir pramogų bei kitose srityse dirbančios įmonės.

DELFI primena, kad V. Uspaskicho šeimai priklausiusi įmonė „Krekenavos agrofirma“ 2006-aisiais buvo patekusi į skandalą, nes buvusi šios įmonės darbuotoja Dalia Budrevičienė teisme apkaltino, jog darbo užmokestis šioje įmonėje buvo mokamas „vokelyje“ ir prisiteisė kompensaciją dėl neteisėto atleidimo iš darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)