Panevėžio VMVT, atlikę planinį patikrinimą UAB „Ūkininko rojus” parduotuvėje, nustatė grubių pažeidimų – maisto prekybos salėje, pagalbinėse patalpose ir sandėliuose trūko švaros ir tvarkos – konditerijos gaminių laikymo vitrinos stiklas buvo suskilęs, suskilinėję ir sienos, lubų kampai pajuodę, kabojo voratinkliai. Šaldymo įrenginiai nešvarūs, aptrupėjusiais paviršiais, apklijuoti lipniomis juostomis, šaldiklio dangtis buvo nesandarus, ant jo kaupėsi kondensatas.

Sušaldyta mėsa ir pieno produktai šaldytuvuose laikyti netinkamoje temperatūroje, rasta neženklintų produktų ir produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Naudotas netvarkingas inventorius, trūko dezinfekavimo ir rankų sausinimo priemonių.

Gavusi anoniminį vartotojo skundą, Šilalės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino maisto produktais prekiaujančią UAB „Rolfus“ parduotuvę. Skunde nurodyti faktai pasitvirtino – rasta 83 kg neženklintos atšaldytos kiaulienos, taip pat rūkytos šoninės, vištienos nugarėlių, vaisių ir daržovių, konditerijos gaminių, konservuotų krienų, rūgštynių, padažų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Pirkėjų pageidavimu, vietoje buvo malama mėsa, nors parduotuvė neturėjo leidimo smulkinti žalią mėsą. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi, neįrengta talpa šalutiniams gyvūniniams produktams laikyti, trūko rankų sausinimo priemonių, pardavėja dirbo nepasitikrinusi sveikatos, neišklausiusi higienos žinių kurso.

Panevėžio ir Šilalės valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų sprendimu, abiejų parduotuvių veikla laikinai sustabdyta. Pradėti darbą šios prekybos įmonės galės tik pašalinę visus inspektorių patikrinimų metu nustatytus trūkumus. Kadangi Panevėžio UAB „Ūkininko rojus“ pažeidimų nustatoma ne pirmą kartą, ši bendrovė įtraukta į nepatikimų įmonių sąrašą ir bus tikrinama dažniau.