Nors praėjusį šeštadienį vilniečių mėgstama ūkininkų prekyvietė virto nuodėguliais, jau sekmadienio rytą turgaus prieigose vyko prekyba.

Šioje prekyvietėje jau penkerius metus prekiaujantis ūkininkas Tadas Gurskas teigė, kad kol kas žada prie sudegusio turgaus prekiauti aikštelėje iš automobilių, o ateityje žada statyti namukus toje pačioje asfaltuotoje aikštelėje.

Prekyvietę administruojančios UAB „UVC“ direktorius Artūras Andrejevskis portalui DELFI nekomentavo, ar bandys prikelti sudegusį ūkininkų turgų naujam gyvenimui.

Kaip pasakojo ūkininkas T. Gurskas, minėta asfaltuota aikštelė buvo įrengta iš ūkininkų asmeninių lėšų. Pasak jo, sostinės savivaldybė pažadėjo paieškoti kitos vietos netoli ūkininkams įsikurti, tačiau jei jos nebus rasta, ūkininkai galės likti senoje vietoje.

Kol kas žadama prekiauti iš dvidešimt automobilių, o ateityje juos pakeisti namukais.

„Mes prekiaujame jau nuo sekmadienio. Buvome keturi, šiandien jau šeši (ketvirtadienį, spalio 29 d. - red.), rytoj gal jau bus mūsų dvylika“, - svarstė pašnekovas.

Kol vieni gyventojai daržovių, vaisių, mėsos gaminių ir kitų ūkininkų gėrybių nuolat važiuodavo į Centrinę ūkininkų prekyvietę, kiti turi kitas mylimas vietas, kuriose prekiauja ūkininkai.

Kiekvieną šeštadienį prie sostinės „Akropolio“ šurmuliuoja ūkininkų turgus (Ozo g. 25). Ūkininkai savo produktais čia prekiauja kiekvieną šeštadienį nuo 9 val. iki 16 val.

Savaitgaliais dalis vilniečių traukia į Tymo turgelį (Aukštaičių g./Maironio g.), kiti – į visą savaitę veikiantį Kalvarijų turgų (Kalvarijų g. 61). Centre ir netoli stoties gyvenantys vilniečiai laukiami Halės turguje (Pylimo g. 58/1).

Prekyba ūkininkų išaugintomis daržovėmis, vaisiais, pieno gaminiais, mėsa bei kitomis gėrybėmis vyksta ne tik miesto centre, bet ir gyvenamuosiuose rajonuose: Šeškinės turgus (Šeškinės g. 30A), Justiniškių turgus (Rygos g. 13 A), Žirmūnų turgus (Žirmūnų g. 2), Antakalnio turgelis (Antakalnio g. 59), Žvėryno turgelis (Sėlių g. 54), Karoliniškių turgelis (L. Asanavičiūtės g. 27A), Lazdynų turgelis (Architektų g. 19), Vilkpėdės (Savanorių pr. 46), Verkių turgelis (Jeruzalės g. 17), Viršuliškių turgelis (Viršuliškių g. 30), Naujamiesčio (A. Vienuolio g./J. Lelevelio g.).

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ Mindaugas Maciulevičius, organizuojantis mobiliuosius ūkininkų turgelius, teigė tikintis, kad sostinėje yra pakankamai vietų, kur ūkininkai gali prekiauti savo produkcija.

„Ūkininkams tikrai yra pakankamai daug vietų prekiauti. Kiek bandėme iš vartotojų pusės žiūrėti, tai panašu, kad jau pasiektas optimalumas, nes ten, kur yra poreikis, jau yra turgelis“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, nauji bandymai įkurti naują prekyvietę jau nebepasiteisina. Pavyzdžiui, M. Maciulevičius bandė organizuoti ūkininkų prekybą prie prekybos centro „Mandarinas“, Fabijoniškių rajone, tačiau prekyba nepasiteisino.

„Kiek bandėme naujų vietų atidaryti, tai nelabai entuziastingai vartotojai įsitraukę. Dažniausiai jie jau yra pripratę prie vienos ar kitos vietos“, - pridėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)