Pastarąjį kartą, rugsėjo mėnesį Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas kalbėjo, kad keltuvo įrengimo „darbai bus baigti spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje”. Prieš tai žiniasklaidoje buvo cituojami jo pažadai, kad keltuvas bus įrengtas iki vasaros pabaigos, anksčiau – iki liepos ir t.t.

Spalio 27 dieną Druskininkų savivaldybės administracija išplatino pranešimą, kad tądien savivaldybėje įvyko darbinis pasitarimas dėl Lynų keltuvo įrengimo darbų pabaigos.

„Šiuo metu vyksta baigiamieji derinimo bei įrengimo darbai, prasidės praktiniai darbuotojų bei kitų reikalingų specialistų apmokymai vietoje. Džiaugiamės, kad lapkričio 27 dieną galėsime visus pakviesti į iškilminga Lynų keltuvo atidarymą. Taip pat tą dieną planuojame atidaryti Druskininkų vandens parko „Aqua“ naująjį SPA centrą, viešbučio kompleksą,“- sakė meras R. Malinauskas.

2012 m. lapkričio 5 d. Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, bebaigiantis savo darbą šiame poste, skyrė Druskininkų savivaldybės projektui „Keleivinio keltuvo, siekiant sumažinti transporto priemonių sukeliamą taršą, iš kurorto centro į slidinėjimo areną įrengimas" 6 mln. Lt Klimato kaitos specialiosios programos lėšų.

Nors vėliau šis sprendimas susilaukė griežtos ekologijos ekspertų kritikos kaip neatitinkantis numatomų tikslų mažinti klimato kaitą, jo finansavimas taip ir nebuvo sustabdytas.