Pasak jo, bendrovei nesvarbu, iš ko pirkti šį kontrolinį paketą.

Kaip anksčiau pranešė PRAIM-TASS, "Jukos" svarsto galimybę parduoti savo turimą Lietuvos bendrovės akcijų paketą. "Jukos" valdo kontrolinį 53,7 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketą ir turi "Mažeikių naftos" operatorės statusą.

"Jukos" buvo pranešusi svarstanti galimybę turimą akcijų paketą parduoti viešame aukcione, siekdama gauti geriausią kainą. Šiuo metu rinkos verte "Jukos" valdomas 53 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketas kainuotų 3,412 mlrd. litų.

Į pelningą naftos perdirbėją yra nusitaikiusi ne tik "Lukoil" - viešai pareiškę norą pirkti bendrovę yra ir "Vitol", TNK-BP, "Gazprom", "Exon Mobil". "Lukoil" apie savo ketinimą įsigyti "Mažeikių naftą" praneša nebe pirmą kartą.

"Jukos" galimybės parduoti turimas akcijas ir gauti geriausią kainą priklausys ir nuo derybų su Lietuvos Vyriausybe baigties. Vyriausybė siekia išpirkti naują maždaug 200 mln. litų vertės, kaip skelbiama, 9,72 proc. "Mažeikių naftos" akcijų emisiją. Jas išpirkusi Lietuva savo valdomą 40,6 proc. Mažeikių bendrovės akcijų paketą padidintų iki kontrolinio. Vyriausybės atstovai yra sakę ketiną rasti kompleksinį derybų sprendimą.

Išaugus veiklos apimtims bei produkcijos kainoms "Mažeikių naftos" konsoliduotos pajamos pagal JAV apskaitos principus (US GAAP) pernai padidėjo 44,7 proc. - iki 7,663 mlrd. litų, o grynasis pelnas - 3,3 karto - iki 721,883 mln. litų.

2004 metais "Mažeikių nafta" perdirbo 8,66 mln. tonų naftos ir kitos žaliavos - 21 proc. daugiau nei 2003-iaisiais. Šiemet tikimasi perdirbti apie 9 mln. tonų naftos, planuojama, kad 2005 metų bendrovės pelnas sieks 244 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją