Per tris mėnesius iki rugsėjo, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) padidėjo 2,46 proc. Ketvirtinis šalies BVP augimas siekė 1,2 proc., – tai buvo didžiausias augimo šuolis nuo 2010 metų, informuoja BBC.

Pietų Korėjos ekonomikos augimą pristabdė Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromo (MERS) protrūkio padariniai turizmui ir vidaus vartojimui.

Silpstanti pasaulinė paklausa skaudžiai atsiliepė šalies eksportui, ir tai patvirtino ketvirtadienį paskelbti automobilių gamintojos „Hyundai“ nuviliantys finansiniai rezultatai.

Vis dėlto Pietų Korėjos centrinio banko duomenys rodo, kad pastebimai atsigaunanti vidaus paklausa su kaupu padengia sumažėjusį eksportą.

„Eksporto sektorius išlieka silpna vieta, – sakė ekonomistė iš „Capital Economics“ Kristal Tan. – Ir nors jo ženklus atsigavimas mažai tikėtinas, manome, kad ateinančiais ketvirčiais išorinė paklausa, ypač Kinijoje, turėtų šiek tiek pagerėti“.

Silpnesni šalies ūkio augimo tempai pastaraisiais ketvirčiais paskatino Pietų Korėjos vyriausybę skelbti įvairias skatinimo programas, o centrinį banką – mažinti palūkanų normas; pastarasis šiais metais bazinę palūkanų normą sumažino jau du kartus, tikėdamasis paskatinti augimą ir vartojimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)