Apie tai, jog derybos jau su „Lidl“ jau vyksta, kalba UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Kaip teigė alaus gamybos bendrovės vadovas, derybas norima užbaigti iki Kalėdų. Nors „Lidl“ parduotuvės Europoje siūlo daug savo prekės ženklo produktų, „Švyturys-Utenos alus“ šio tinklo parduotuvėse žada pardavinėti savo prekės ženklo alų.

Paklaustas, ar tikimasi iš „Lidl“ užsakymų, kurie verstų didinti alaus gamyklos pajėgumus, R. Viršilas DELFI teigė: „Mums tikrai pajėgumų užteks, nes Lietuvoje yra vartotojų tiek, kiek yra. Tiesiog persiskirstys vartotojai, kurie į kurį prekybos centrą eis apsipirkti, bet kad absoliutūs kiekiai Lietuvoje išaugs, mes netikime“.

Pasak pašnekovo, deramasi tik dėl minėtos įmonės gaminamo alaus pardavimų Lietuvos „Lidl“ parduotuvėse.

„Kol kas vyksta derybos tik dėl vietos rinkos. Turime ir eksporto departamentą, kuris jau eksportuoja į Lenkiją ir kitur, nežinau, kaip vyks toliau, bet šią minutę apie tai kalbos nėra“, - paklaustas, ar deramasi ir dėl galimybės prekiauti „Švyturio-Utenos“ alumi ir kitų šalių „Lidl“ parduotuvėse, atsakė R. Viršilas.

Dar šių metų pradžioje apie tai, kad „Lidl“ jau nusitaikęs į Lietuvos gamintojus kalbėjo Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento vadovas Sigitas Besagirskas.

„Tikrai žinau, kad („Lidl“ - red.) yra atsirinkę tiekėjus, jiems siūlys sąlygas ir motyvavimo sistemas“, - tuomet komentavo jis.

Iki šiol „Lidl“ prekybos tinklas neskelbia, kada žada atidaryti parduotuves Lietuvoje. Anksčiau buvo minėta, kad parduotuvės neatsidarys, kol visos nebus užbaigtos statyti ir nebus baigtos logistikos centro Kaune statybos.

Kokią dalį visų „Švyturio-Utenos alaus“ pardavimų galėtų sudaryti pardavimai „Lidl“ parduotuvėms Lietuvoje R. Viršilas negalėjo pasakyti: „Sunku pasakyti, nežinome, kaip jiems seksis, kiek parduotuvių atidarys, bet tikriausiai greitai pamatysime, kai tik pradės dirbti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)