Skelbiama, kad pastarąją Belgijos bendrovė gali įsigyti už 104 mlrd. dolerių (91,44 mlrd. Eur) – prieš tai kelis kartus susitarti nepavyko. Tokia informacija skelbiama bendrovės pranešime, informuoja newsru.com.

Susitarimo išvakarėse „AB InBev“ britams pateikė jau ketvirtąjį pasiūlymą – 43,5 svaro (58,78 Eur) už akciją, o tai net 14 proc. daugiau nei per pirmąjį pasiūlymą. Per naktį kaina buvo dar padidinta. Tris pirmuosius pasiūlymus „SABMiller“ atmetė, argumentuodamas, kad siūloma kaina – per maža.
Naujoji kaina maždaug 50 proc. didesnė nei „SABMiller“ akcijų vertė rinkoje, kuri buvo fiksuojama 2015 metų rugsėjo 14 dieną (29,34 svarai (39,64 Eur) už akciją) – tai buvo paskutinė data, prieš pasirodant informacijai apie naują „AB InBev“ ketinimą įsigyti britų bendrovę.

Tada „The Wall Street Journal“ sandorio sumą įvardijo kaip 75 mlrd. dolerių (65,95 mlrd. Eur).
Remiantis tyrimų bendrovės „Plato Logic“ vertinimais, „AB InBev“ dalis pasaulinėje alaus rinkoje 2014 metais siekė 21,1 proc., o „SABMiller“ – 15 proc.

Sėkmingo susijungimo atveju pasaulyje atsiras naujas pasaulinis žaidėjas, kurio dalis rinkoje sieks daugiau nei 35 proc.

Jungtinėse Valstijose susijungusios bendrovės dalis rinkoje sudarys 75 proc., tad net neabejojama, kad bus sulaukta didesnio priežiūros institucijų dėmesio, skelbia laikraštis „Kommersant“.

Bendrovė „AB InBev“ buvo sudaryta 2008 metais, susijungus Belgijos bendrovei „InBev“ ir amerikiečių įmonei „Anheuser-Busch“. Koncernas gamina tokių prekės ženklų alų kaip „Budweiser“, „Stella Artois“ ir „Beck‘s“.

„SABMiller“ – vienas iš didžiausių pasaulyje alaus gamintojų, jis valdo ir nemažą nealkoholinių gėrimų portfelį. „SABMiller“ priklauso daugiau nei 200 gėrimų prekės ženklai, veiklą bendrovė vykdo daugiau nei 80 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)