Pramonininkai tikisi, kad politikai įsipareigos kitą parlamento kadenciją vykdyti atsakingą finansinę politiką, liberalizuos darbo santykius, užtikrins stabilią mokesčių sistemą, efektyviai naudos pradedančią mažėti Europos Sąjungos paramą.

„Verslininkams nerimą kelia tai, kad mūsų valstybės plėtra gali būti daug lėtesnė, negu buvo iki šiol. Tai, beje, rodo ir skaičiai. Tada labai svarbu pasidaro tie namų darbai, kurie užtikrins valstybės tvarią plėtrą ir mūsų konkurencingumą. Mes be perstojo skolinamės ir mūsų skola be perstojo auga. Ar mes ir toliau eisim tuo keliu, kuriuo ėjo graikai ir priėjo savo galą?“ – sako Pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

„Valstybės biudžeto klausimai irgi tiesiogiai susiję su verslo klausimais ir mums nepatinka, kad biudžeto išlaidos auga, o pajamos kitų metų valstybės biudžete mažėja, todėl reikia gyventi pagal kišenę. Tai – sveika ekonomikai“, – teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

„Bet, vertinant ilgalaikėje perspektyvoje, mes dabar pradėjome skolintis su labai mažomis palūkanomis ir 10 m. vertybiniai popieriai kurie išleidžiami, nuteikia optimistiškai. Dar per anksti – apie subalansuotą biudžetą galima kalbėt tikriausiai 2018 metais“, – teigia premjeras, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.